Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.14.hét
2019. március 31. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.14.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben jó áron megvásárolható régi játékokat ajánlok a gyűjtők vagy a nosztalgiázók figyelmébe.
Ezen a héten is igyekeztem a hazai aukciós oldalak kínálatából öt érdekes és különleges játékot kiválasztani, amiért ráadásul úgy tűnik nem is kell olyan sokat fizetni.

Tartsatok velem ezúttal is!

fecske-auto-budapest-jatekgyar-magyar-jelzett-auto-1960-as-evek-2d3a_1_big.jpg

Fecske autó - Nagyon régen a Budapest Játékgyár készített a gyerekeknek különleges játékokat. Ezek közül az egyik volt a Fecske autó, ami mára nagyon ritkává vált.
Ezeket a lendkerekes kisautókat a 60-as években gyártották és bizony nem az örökkévalóságnak készültek. Ez már látszik a most eladásra kínált darabon is, ami egy helyen komolyan elrepedve várja új gazdáját.
Ez az az eset, amikor már nem szabad a javítással bajlódni, hanem így kell elrakni a játékot ahogy van.
Az ár jelenleg 14000 Ft, amit még nem is mondanék veszélyesnek ebben az esetben.

lemez-jatek-motorok-493a_1_big.jpg

Lendkerekes motorosok - Már több bejegyzés is szólt a lendkerekes motorokról a blogon és akkor is leírtam már, hogy ezeket a játékokat szinte minden játékgyár készítette.
Ezúttal két külföldi darabot ajánlok a figyelmetekbe, amire érdemes lehet licitálnotok. Természetesen a fekete a ritkább és különlegesebb, de azért a bohócos sem kutya.
Az áruk jelenleg 3100 Ft-on áll, ami megfontolandóvá teszi a licitálást.

regi-felhuzhato-csengos-biciklizo-lemezjatek-8b3a_3_big.jpg

MS-710 triciklis - Nem is igazi ajánló rovat, amelyben nincs legalább egy kínai játék. Ezúttal az MS-710-es számot viselő óraműves szerkezettel ellátott triciklisen akadt meg a szemem.
Bár az ember feje felett található napernyő már hiányzik, de ezt egy ügyes hölgyemény segítségével könnyedén lehet pótolni.
Az aukció 1 Ft-ról indul, így érdemes beszállnotok a licitbe.

retro-fem-villamos-b83a_1_big.jpg

Lemez villamos - A lemezjátékok szinte minden országban nagyon népszerűek voltak a 60-as, 70-es években. Lényegében nagyon egyszerűen lehetett a gyerekeknek játékokat készíteni préseléses technológiával és kellően változatos játékokat is lehetett ennek köszönhetően készíteni.
A most figyelmetekbe ajánlott villamos kiváló példája ennek. Szerintem Romániában gyártották egykoron és egészen jó állapotban maradt meg ez a játék.
A licit 1 Ft-ról indult és jelenleg 51 Ft-os ajánlattal lehettek nyerők.

lemezarugyar-tavos-elektromos-auto-fb3a_1_big.jpg

Lemezárugyár távirányítós autó - A végére egy igazán komoly játékot hagytam, ami mind árával, mind pedig ritkaságával kiemelkedik a Heti TOP5 rovatból.
A Lemezárugyár által gyártott távirányítós Plymouth kisautó nagyon szép állapotban várja új gazdáját. Ezen a játékon még az elemtartó is megvan, ami tényleg ritkaságnak számít.
A távirányítóból a gombok kiestek, de ezt nem művészet visszarakni, így ha szeretnétek egy ilyen ritkaságot magatoknak, akkor biztatlak benneteket az 50.000 Ft-ról induló aukció figyelésére.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6414730081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása