Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.11.hét
2019. március 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.11.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott ajánló rovat, amelyben hétről-hétre ajánlok a figyelmetekbe jó áron megvásárolható régi játékokat.
Remélem ismét sikerült olyan régiségeket csokorba gyűjtenem nektek, ami beindítja majd a fantáziátokat.

ites-tatra-troli-busz-ritka-333a_2_big.jpg

ITES óraműves trolli - Egy igazi ritkaság a maga nemében ez a rendkívül megkímélt állapotban megmaradt ITES trollibusz, amiben egy felhúzós szerkezet dolgozik.
Sajnos az egyik kerék nem eredeti és a belül található szerkezet sem lett kipróbálva, de az ilyen idős játékokat már nem is érdemes kipróbálni sem, nehogy valami baj legyen a felhúzás során.
A 60-as években készült játék árverésén jelenleg 4000 Ft-os licittel lehettek nyerők.

tortenelmi-fejtoro-1959-bol-943a_3_big.jpg

Történelmi fejtörő - A 60-as évek egyik népszerű játéka volt itthon a Történelmi fejtörő, amelyen remekül megrajzolt képeken láthattunk egy-egy jeles eseményt.
A képek alapján kellett kitalálni, hogy milyen esemény is volt látható a képeken. Az azonosításban segítségre volt a hátsó részeken található szöveges történelmi múltidéző is.
Igazán kiválóan lehetett ezzel a régi kártyajátékkal tanulni, amelynek a grafikája volt a fő erőssége. Most begyűjthettek egy eredeti dobozos változatot egy kis szerencsével.
A kikiáltási ár ebben az esetben 3000 Ft.

retro-tarsasjatek-a43a_2_big.jpg

Kapcsolj gyorsan! társasjáték - Ismét egy igazi magyar társasjáték a 70-es évek elejéről. A Kapcsolj gyorsan! nem egy ritka darab, de szép és hiánytalan állapotban nem sok maradt meg.
Most egy tényleg szép darabot ajánlok a figyelmetekbe, aminél jelenleg 2200 Ft-os licittel lehettek nyerők.

vulcan-ankerbahn-2127-csehszlovak-jatekvonat-433a_1_big.jpg

Vulcan Ankerbahn 2127 - Az eladó tévesen Csehszlovák játékként azonosította a Vulcan Ankerbahn 2127-es, pedig a Vulcan logó mellett megtalálható az Anker horog jele és a Grip felirat is.
Ebből a gyakorlottabbak azonnal tudják, hogy egy NDK játékról van szó. A felhúzós szerkezettel ellátott kisvasút saját sínpályán futott. A most eladásra kínált játék látványra szép, de a doboza erőteljesen megviselt.
Az ár jelenleg 2000 Ft.

piko-junior-keszlet-mukodik-433a_1_big.jpg

PIKO Junior készlet - A vasútmodellezés rejtelmeibe kívánta bevonni a PIKO a gyerekeket a rendkívül egyszerű Junior készletekkel.
Ezek egyszerű kialakítású vonatokkal és körpályával rendelkező készletek voltak, amelyek működtetéséhez egy 4.5 V-os elemre volt csak szükség. Sokan ezzel vagy ehhez hasonló játékkal kezdték a vasútmodellezést, ami aztán menthetetlenül beszippantotta őket.
A kezdő készlet eredeti dobozban, szép állapotban várja új gazdáját. A kikiáltási ár ebben az esetben 3000 Ft.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3614680486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása