Gyerek puzzle a 80-as évekből
2019. március 04. írta: ToyaHSW

Gyerek puzzle a 80-as évekből

sheriffpuzzle_1.JPG

Emlékeztek talán a nem olyan régen bemutatott PEPSI puzzle játékra, ami Ékes János fényképe alapján valószínűleg az Offset és Játékkártya Nyomdában készült.
Akkor nem említettem meg, de a PEPSI puzzle kíséretében érkezett egy méretben és kidolgozásban is nagyon hasonló darab, ami azonban sokkal inkább az apróbb gyerekeket célozta meg.

Egy rajzolt grafikán egy vadnyugati sheriff látszik, aki lovával éppen valószínűleg üldöz valakit. A rajz amúgy alapvetően szép és jól kidolgozott és igazán hangulatos lehetett a gyerekek szemével.
Valószínűleg ezt a munkát is valami ismertebb rajzoló követhette el, akinek ezt követően a munkáját több formátumban is felhasználták, így többek között gyerekeknek készült kirakójátékként is.
Amiért azt gondolom, hogy ezt is az Offset és Játékkártya Nyomda készítette az a méretek, a darabszám és a kidolgozás. A két puzzle mérete teljesen azonos, ezen kívül a kemény kartonlap és a mintául szolgáló kész grafikát tartalmazó papír tapintásra teljesen azonos.

Persze ettől függetlenül ez lehet egy kisipari termék is, de az teljesen biztos, hogy a hazai ipar remeke ez a kirakó is.
Teljesen látatlanban vásároltam meg a két puzzle játékot, így szinte természetes módon ebből is hiányzott egy darab, amit igyekeztem pótolni több-kevesebb sikerrel.

A játékot szokás szerint fotóztam, azonban a múzeumban csak becsomagolva láthatjátok majd. Ennek praktikus oka, hogy ilyesmivel úgy sem játszana senki, ráadásul ha mégis akkor a darabok csak szétszóródnának.
Múlt idézésre azt hiszem becsomagolva is tökéletesen alkalmas lesz majd ez a régi kincs.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8814668467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása