Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.9.hét
2019. február 24. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.9.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatát böngészem át érdekes és megfizethető régi játékok után kutatva.
Ezúttal is igyekeztem több klassz játékot összeszedni nektek, amelyekkel érdemes gazdagítani a gyűjteményeteket.

mercedes-lendkerekes-auto-5e2a_1_big.jpg

Lemezárugyár Mercedes-Benz - Kezdjük a heti ajánló rovatot rögtön egy hazai játékkal. A Lemezárugyár lendület kisautói mindig nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében.
Nincs ez másképp most sem, csak azóta a gyerekekből gyűjtők lettek :)
Ezúttal egy Mercedes-Benz kisautót ajánlok a figyelmetekbe. A szélvédő leesett a helyéről, de ez nem lehet gond az állapotra amúgy szép autó esetében.
Az ár jelenleg 2000 Ft.

piko-hobby-sm3-retro-barkacsjatek-8f2a_1_big.jpg

PIKO Hobby SM3 - Mint a blogon többször olvashattátok a barkácsolás legalább annyira része volt a gyerekjátékok kínálatának mint a távirányítós autó.
A gyerekeknek lehetett vásárolni kalapácsot, vésőt és más eszközöket is. Ezek közül a barkácseszközök közül kiemelkedett a PIKO Hobby fúrógép, ami több változatban is megvásárolható volt.
Az SM3-as készlet volt a legkomolyabb kiszerelés, ebben már állványt is kaptunk a fúrógéphez, így nem volt akadálya a fúrás-faragásnak.
A szép állapotban megmaradt, eredeti dobozos játékért 7900 Ft-ot kér az eladó.

polikresz-ii-retro-tarsasjatek-4f2a_1_big.jpg

Polikresz II - Ezt a játékot már bemutattam nektek az oldalon, sőt a Blog TV adásában is feltűnt már emlékeim szerint - ha tévedek, akkor remélem kijavítotok majd.
Klasszikus magyar tesztelős játék, amihez 1 db 4.5 V-os elemre és némi kresz tudásra volt szükség. Kifejezetten azzal a céllal készült, hogy a gyerekek megismerjék a közlekedés szabályait.
Az eladó darab hiánytalan és szép állapotú, ennek megfelelően reális a 2000 Ft-os indulóár.

postas-kartya-0d2a_1_big.jpg

Postás kártyajáték - A nagyobb cégek mindig szem előtt tartották a gyerekeket. A posta különösen otthonosan mozgott ezen a területen, hiszen több nagyszerű játék is készült ami a céghez kapcsolódott.
Ezúttal egy ritkább kártyát szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, ami lényegében egy párosító kártyajáték volt. A nagyon szép állapotban megmaradt kártyán a rajzolt figurák mindegyike valamilyen módon kapcsolódik a posta szolgáltatásaihoz.
A szép állapotban megmaradt játékért az eladó 3500 Ft-ot szeretne kapni.

retro-regi-dmsz-muanyag-huzhato-gurulo-kerekes-macska-cica-3f2a_8_big.jpg

DMSZ műanyag macska - A DMSZ játékaira mindig van igény a gyűjtők körében. Persze a debreceni játékgyártó játékai között is akadnak értékes és kevésbé értékes darabok.
Ezúttal egy kiscicát ajánlok a figyelmetekbe, ami jelenleg még nem tartozik a megbecsült kategóriába (és itt most a MÉG szó kapott hangsúlyt).
Ha szerencsétek van, akkor a 2499 Ft-os kikiáltási áron eltudjátok hozni ezt a régi húzogatós játékot a gyűjteményetekbe.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1614652107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása