Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.6.hét
2019. február 03. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.6.hét

Ezen a héten is összegyűjtöttem nektek öt régi játékot, amiket érdemes a gyűjteményetekbe bezsákolni véleményem szerint vagy a gyerekkorotokat felidézni ezeknek a játékoknak a segítségével.
Tartsatok velem ezúttal is egy kis időutazásra a 70-es, 80-as évekbe!

regi-retro-extrem-ritka-taviranyitos-drotos-tavos-dacia-1300-kombi-sajat-dobozaban-462a_8_big.jpg

Dacia 1300 távirányítós autó - Ez a játék tényleg nagyon ritka, de úgy gondoltam a gyűjtők számára érdekes lehet.Szerintem itthon még nem sokan találkoztak Dacia 1300-as távirányítós autóval.
A játék Romániában készült nem meglepő módon és nagyon szép állapotban, eredeti dobozzal várja új gazdáját. Valószínűleg a ritkasága miatt elég magas árat is ér majd el ez a játék. Erre utal, hogy a licit jelenleg 30473 Ft-on áll.

matchbox-9-db-jatszatlan-allapotu-882a_1_big.jpg

Eredeti dobozos Matchbox kisautók - A szép állapotban megmaradt angliában gyártott Matchbox kisautók manapság már komoly kincsnek számítanak.
Ha ilyen autóból kilenc darab, eredeti dobozos kerül fel egy aukciós oldalra az már maga a csoda. Most ez történt meg, így most erre licitálhattok az egyik hazai aukciós oldalon.
A gyűjtők számára gondolom nem kell mondanom, hogy milyen kincsek is ezek. Ráadásul néhány típusra még én is nagyon jól emlékszem gyerekkoromból (a Gruesome Twosome nagy kedvencem volt).
A licit jelenleg 9500 Ft-on áll, ami azért ebben az esetben egyáltalán nem magas.

lendulet-motoros-lemezaru-782a_1_big.jpg

Lemezárugyár Lendület Motoros - Ezt a játékot azt hiszem egyetlen régi játékokkal foglalkozónak sem kell bemutatni. Gyerekkorunk nagyszerű játéka volt a Lemezárugyárban készített lendkerekes szerkezettel ellátott Lendület motoros.
Nagyon sok darab készült belőle és ennek megfelelően még mindig találni a játékból szép és használható darabokat. Amire most rátaláltam szerintem elfogadható áron megszerezhető.
Bár látszik, hogy már szét volt szedve a játék, de szerintem a 3000 Ft-os kikiáltási árat érdemes megajánlani érte ha még nincs a gyűjteményetekbe egy hasonló darab.

galaktika-retro-magneses-ur-dobojatek-hianytalan-allapotban-regi-jatek-582a_1_big.jpg

Galaktika mágneses játék - A hazai Galaktika társasjáték a fantáziadús mágneses űr-dobójáték besorolást kapta a készítőktől.
Lényegében apró mágneses korongokat kellett a megfelelő helyre dobni a játéktáblán. A gyakorlópálya a föld volt, de az űrbe kilépve jóval komolyabb feladatok vártak a játékosokra.
Hiánytalan állapot, eredeti doboz, szép játéktábla...ettől több pedig szerintem nem is kell.
A játék 1999 Ft-os fix áron lehet a tietek.

barbara-kozmetika-szalon-retro-gyerek-jatek-dobozos-gyarto-mutex-ritka-582a_1_big.jpg

Barbara kozmetikaszalon - A MűTex neve nem ismeretlen a hazai játékokat gyűjtők körében. A cégnek számtalan klasszikus játékot köszönhetünk.
Férfiasan bevallom, hogy soha nem hallottama Barbara kozmetikaszalon játékról, de úgy tűnik ilyen is létezett. Valószínűleg egy nem túl gyakori darab, amivel a lányok a babákat vethették alá kozmetikai kezeléseknek.
A készlet komplett és hiánytalan. Talán már csak ezért is érdemes lehet megadni érte a 2999 Ft-os fix árat.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9114606328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása