Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.5.hét
2019. január 27. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.5.hét

Természetesen ha vasárnap, akkor jön az elmaradhatatlan Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi kincseket a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is megakadt a szemem néhány érdekesebb régi játékon, amelyeket érdemes lenne a gyűjteményetekben tudni vagy éppen ezekkel elkezdeni a gyűjtést :)

regi-retro-dmsz-versenyauto-8-as-rajtszam-c52a_1_big.jpg

DMSZ versenyautó - Valószínűleg a DMSZ által gyártott játékok valamelyikével gyerekként az óvodában egészen biztosan találkoztatok.
Ők készítették az Ikarus buszt, a Csepel teherautót, a sárga macit és még számtalan játékot. Manapság nagy kultuszuk van a DMSZ által gyártott műanyag játékoknak, így valószínűleg a 8-as rajtszámú versenyautó is népszerű lesz a gyűjtők körében.
Bár az eladásra kínálat darabnak vannak hiányosságai, de ennek ellenére szerintem a 4800 Ft-ról induló licitbe érdemes beszállni.

trafikaru-autok12-db-bol149-a52a_1_big.jpg

Trafikos kisautók - Ahogy a DMSZ játékok, úgy a régi műanyagból készült trafikos játékok is elég népszerűnek számítanak a gyűjtők körében.
Ezúttal 12 darab ilyen kincset kínálnak eladásra egyben. Az induló ár 500 Ft, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy hiányos darabok is találhatóak a kisautók között.
Ennek ellenére szerintem érdemes licitálni itt is.

lemezarugyar-merleg-922a_1_big.jpg

Lemezárugyáras mérleg - A Lemezárugyár nem csak fiúknak, hanem a lányoknak is készített játékokat. Elég ha csak a lemez konyhára gondoltok mondjuk.
Ilyen lányoknak készült játék volt a mérleg is, ami akkoriban elég népszerűnek is számított. Most egy egészen szép darabot találtam nektek eredeti dobozzal. Az induló ár 1000 Ft, amit szerintem érdemes megadnotok ezért a régi magyar játékért.

regi-lemezauto-2db-egybe-952a_2_big.jpg

MF-231 lemezautók  - Nos hát ez egy olyan páros, amire minden kínai játékra fogékony gyűjtő elégedetten csettinthet egyet. Az MF 231-es nem egy gyakori darab, két színben egyszerre pedig szinte lehetetlen megszerezni.
Az állapotuk szép, ami nem kis dolog. A licit 6500 Ft-ról indul, amire azt mondom ebben az esetben, hogy egyáltalán nem számít kiugrónak. Ha gyűjtitek a kínai játékokat, akkor érdemes beszállnotok a licitbe nektek is!

retro-autos-kartya-ee1a_4_big.jpg

Régi autók autóskártya - A blogon olvashattatok már erről a Minerva által kiadott kvartett kártyáról egy bejegyzésben. Gyerekként nagyon nem szerettem ezt az autóskártyát, hiszen nem voltak rajta adatok, nem lehetett vele rendesen csatázni, de mai fejjel annál inkább becsülöm hogy van egy ilyen is a gyűjteményben.
Most Ti is beszerezhettek egyet eredeti dobozzal, leírással és pótlappal. A licit ebben az esetben 7000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1014592168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása