Technofix Lemez kisautók
2019. január 25. írta: ToyaHSW

Technofix Lemez kisautók

wcminicar_1.JPG

A mai napon ismét néhány lemezjátékot szeretnék bemutatni nektek. Ezúttal a Technofix 311 két rally kisautóját tudom bemutatni nektek.
Ahogy az előző mondatomban is olvashattátok ezúttal lényegében egy teljes játék apró részletét tudom bemutatni nektek, ugyanis a Technofix 311-es egy épített pályás autóverseny játék volt.

Elsőként a Technofixről és a 311-es játékról szeretnék mondani nektek néhány szót. A Technofix cég Nyugat-Németországban tevékenykedett egykoron és számtalan lemezjátékot és műanyagból készült játékot készítettek.
Ezek egy részét itthon is láthattátok kicsit átdolgozva a Lemezárugyár kínálatában (pl. Hullámvasút).
A Technofix 311-es egy felhúzós játék volt, ahol az autók több nyomvonalon haladva tudtak a pályán körözni. Lehetőség volt a célba juttatni a kocsikat, majd megfelelő ütemben elindítani őket az ütközést elkerülve.
A pálya lejtett szinte végig, de egy emelkedőt meg kellett mászni minden autónak. Ehhez volt szükség a felhúzós szerkezetre, ami egy fogazott szíjat hajtott meg. Ebben akadt bele az autók alján található aprócska műanyag lapocska és juttatta fel az autókat a domb tetejére, ahonnan már gurulva folytatták az útjukat.
A kocsik mind a két oldalán megtalálható volt egy-egy műanyag vezető is, ami az alváz szerves része volt. Ez gondoskodott arról, hogy a kisautók ne tudjanak letérni a kijelölt útról a fémből készült táblán.
Egy játékhoz három kocsi tartozott, amiből a gyűjteménybe kettő darab jutott, így most ezt a két kisautót mutatom be nektek.

Az autók két jól elkülöníthető részből állnak. Az alváz műanyagból készült és itt kapott helyet a már említett vezető is és a futómű is itt foglalt helyet. A kerekek fémből készültek és nagyon vékonyak voltak. Ez garantálta, hogy megfelelően tudjanak futni a pályán.
A felső rész préseléssel lett kialakítva és festéssel lettek kidolgozva a részletek. A kocsikon megtalálhatóak a hűtőrácsok, a díszítések, de még a versenyző és a rajtszám is kidolgozásra került.
Szép, aprólékos és részletgazdag munka.
A kocsikon nincs sérülés, sőt még rozsda sem és a mai napig remekül futnak, ami nem kis teljesítmény.

A felső részen nagyon apró betűkkel olvasható a Made by Western Germany felirat is, ami igazából nyomra vezetett a játék eredetét illetően.
Az biztos, hogy a múzeumban a lemezjátékok között ezeket az apróságokat is megtalálhatjátok majd (bár ki tudja, hátha addigra egy pálya is beesik hozzá), de amíg személyesen nem tudom megmutatni nektek ezt játékot maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5414589032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása