Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.4.hét
2019. január 20. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.4.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott és sokatok által követett Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben hétről-hétre igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a gyűjtők vagy a gyűjtés gondolatával kacérkodók figyelmébe ajánlani.
Ezen a héten is megakadt néhány régi játékon a szemem, amelyekre szerintem érdemes lehet lecsapni.

Gyűjtők és nosztalgiázók! Tartsatok velem ezúttal is a 70-es évekbe egy időutazásra!

regi-jatek-repulo-felhuzos-vagy-oramuves-132a_1_big.jpg

KDN Turbolet óraműves repülőgép -  Az elmúlt hetekben több bejegyzésben is találkozhattatok a KDN által gyártott Let L410 Turbolet repülőgép távirányítós változatával.
A Blog TV adásában említettem, hogy létezett belőle felhúzós játék is, amire most véletlenül rá is találtam az egyik aukciós oldal kínálatában.
Sajnos kipróbálni nem tudta az eladó, de ha csak a felhúzószerkezet elcsúszása a hiba azt könnyen lehet javítani.
A licit 6400 Ft-ról indul, de mint említettem többször nem egy gyakori játékról van szó.

bognar-buvos-golyok-eredeti-csomagolassal-922a_1_big.jpg

Bognár féle Bűvös golyó - A hazai logikai játékokat nagyon kedvelem. Ezek közül is nagy kedvencem a Bognár féle Bűvös golyó, amivel én is találkoztam gyerekként.
Az erről szóló bejegyzésben teszek említést a fekete és a fehér változatról is. A fehér jóval ritkább, de eredeti csomagolásban még soha nem találkoztam eladó játékkal.
Még a Politoys kartonban van a logikai játék, ami még növeli az értékét. Szerintem egy igazi gyűjtőnek ebben az állapotban lazán megéri licitálni az 5000 Ft-ról induló aukción.

conan-puzzle-regi-ujszeru-retro-832a_1_big.jpg

Conan puzzle - A puzzle játékok régen és manapság is népszerűségnek örvendenek. Ezúttal egy régebbi darabot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.
Conant a barbárt egészen biztosan nagyon sokan ismeritek. A filmek népszerűségét igyekezett meglovagolni ez a 33x47 cm-es puzzle. Szinte csoda, hogy ilyen szép állapotban megmaradt, így talán érdemes elgondolkodni az 500 Ft-ért kínált játék megmentésén.

retro-triola-732a_1_big.jpg

Triola fúvós hangszer - A Trioláról már írtam a blogon többször is. Nálunk az osztályban több lány is megvolt áldva zenei tehetséggel, így számukra ennek a fúvós hangszernek a kezelése is gyerekjáték volt.
Ez az eredeti NDK-s változat, a többi szocialista ország ez alapján készítette el a saját változatát. A Triola bár nem sérülésmentesen, de szép állapotban maradt meg, ami egy 40 éves játéknál nem kis szó.
A licit 2500 Ft-ról indul, de villámáron 2800 Ft-ért azonnal elhozhatjátok ezt a kincset.

lemezauto-lemez-teherauto-832a_1_big.jpg

Triang Lemezautó - A Triang egy angol cég, amely nagyszerű játékokat készített a gyerekeknek. A gyárban nagyon sok lemezjáték készült, amelyek egy része különböző teherautó volt.
A különböző formájú teherautók között megtalálhatóak voltak a tejes, a billenőplatós és a zárt dobozos változatok is. A komoly múlttal rendelkező cég, egyik dömperjét ajánlom most a figyelmetekbe.
Nem túl részletgazdag modell, de valahogy mégis megvan benne a szépség. Ha szeretnétek magatoknál tudni ezt a régi kincset, akkor érdemes beszállnotok a 10.000 Ft-ról induló aukcióba.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6314578950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása