Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.2.hét
2019. január 06. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.2.hét

Ahogy ígértem a múlt héten, ebben az évben sem áll le a Heti TOP5 régi játék rovat amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat ajánlani a figyelmetekbe.
Szerencsére régi játékokból nincs hiány, azonban az árak már egy kicsit megnehezítik a dolgomat. Azért igyekeztem ezúttal is öt érdekes régi játékot összegyűjteni nektek, amelyekkel érdemes gyarapítanotok a gyűjteményeteket.

Tartsatok velem ezúttal is az időutazásra!

novoplast-police-07-regi-retro-tarsasjatek-5e1a_1_big.jpg

Police 07 társasjáték - Ez a társasjáték bennem mindig a nagymamámnál töltött nyarakat juttatja eszembe, ahol a 80-as évek elején nagyon sokat játszottunk ezzel a játékkal.
Ha hozzám hasonlóan kötnek benneteket kellemes emlékek a játékhoz vagy egyszerűen kedvelitek a Novoplast egykori termékeit, akkor érdemes figyelnetek az aukciót.
A játékból összesen a jegyzetfüzetek hiányoznak, ami teljesen természetes egy ilyen korú játéknál. Az ár kedvezőnek mondható, hiszen 4400 Ft-os fix áron tudjátok megvenni a játékot.

retro-jatekok-gyujtoinek-magicka-tabulka-3e1a_1_big.jpg

Mágneses rajztábla - Néhány hete a Blog TV adásában mutattam be nektek az ilyen stílusú játékokat. Ezúttal egy elfogadható állapotban megmaradt darabon akadt meg a szemem.
A celofánok, a leírás és a doboz is megvan, valamint a játék is alkalmas még a rajzolásra. Igazából gyűjteményben a helye, így szerintem egyáltalán nem sok érte az 5000 Ft-os ár.

java-epito-magyar-retro-jatek-regiseg-kulonos-belsovel-ed1a_2_big.jpg

JAVA építőjáték - A Java építőjáték már szintén bemutatásra került a blogon, de most az ajánlóban is egy ilyen játékra hívom fel a figyelmeteket.
A doboz igazán érdekes és viszonylag szép állapotban megmaradt. A Napsugár Játékkészítő KTSZ gyártotta ezt a régi kincset, ami valószerűtlen állapotban maradt meg.
Az ár jelenleg 2900 Ft, amit biztosan érdemes is megadni érte.

retro-rugos-foci-dobozaban-9d1a_1_big.jpg

Combi-Match NDK rugós foci - A hazai gyártású rugós focit mindenki nagyon jól ismeri. Azt már jóval kevesebben tudják, hogy hasonló játék készült az egykori NDK-ban is Combi-Match néven a 70-es években.
Ezúttal ezt a játékot ajánlom a figyelmetekbe, hiánytalan állapotban eredeti dobozban, szép állapotban. Ha gyűjtő vagy biztosan tudod majd értékelni ezt a ritkaságot és talán a 4000 Ft-os fixárat is megadod érte.

buddy-l-toltoallomas-texaco-trafikaru-6d1a_2_big.jpg

Üzemanyagtöltő kút - A PIKO által gyártott üzemanyagkutat már ismerhetitek, hiszen bemutattam az oldalon. Természetesen nem csak NDK-ban készültek ilyen óraműves szerkezettel ellátott játékok, hanem más országokban is.
Ezúttal az amerikai Buddy L cég hasonló játékát szeretném a figyelmetekbe ajánlani.  Sajnos a játéknak nincs meg a doboza és egy tisztítás is ráfér majd, de talán érdemes megadni érte az 1400 Ft-os kikiáltási árat.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr514542624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása