Konyhabútor a babáknak
2019. január 03. írta: ToyaHSW

Konyhabútor a babáknak

fakonyhabutor_1.JPG

Még az Óhegyi családtól kapott játékok közül adós vagyok nektek néhány darab bemutatásával. Ezek közül az egyik a régi konyhabútor, ami babaházakat dobhatott fel egykoron.
Ahogy több bejegyzésben is említettem a babák talán a legrégebbi gyerekjátékok közé tartoznak. A babák után pedig szinte természetesnek számított, hogy babaházak, bababútorok és ruhácskák is készültek a lányok nagy örömére.

Az oldalon már több különleges bababútort is bemutattam nektek, amelyek különböző méretű babákhoz készültek.
A mai napon két konyhabútort szeretnék bemutatni nektek, amelyek fából készültek és nagyon szép állapotban maradtak meg.
Valószínűleg eredetileg jóval több darabból állhatott a készlet, de ilyen-olyan okból ez a kettő darab került hozzám.
Amit bemutatok nektek az egy kredenc és egy szekrény.

A két régi bútor fából készült és gondos kezek alakították ki a megfelelő formát. A kidolgozás rendkívül igényes. A színt nagyon eltalálták. Valami hasonló szín rémlik a nagymamám konyhájából is.
A kredencen több fiók és tároló rész is található. Mindenképpen említést érdemes a felső rész, ami ebben az esetben nem kapott üveget, hiszen a babáknak készült poharakat, tányérokat is el kellett valahol helyezni.
A szekrény egy egyszerű kétajtós változat, amiben szokatlan módon nincs polc. Valószínűleg ennek különösebb jelentősége nem volt, hiszen az edények és játék konyharuhák tárolására így is megfelelt.

Mint láthatjátok a két játék nagyon szép állapotban vészelte át az elmúlt 40-50 évet. A korát csak becsülni tudom, a gyártóról pedig fogalmam sincs és a játékon sem találtam erre utaló jelzéseket.
Természetesen a múzeumban a többi bababútorral együtt ezt a különlegességet is megnézhetitek majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9114532678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása