Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.1.hét
2018. december 30. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.1.hét

Bár új évbe lépünk a jövő héten, ez nem jelenti azt hogy a jövőben a Heti TOP5 régi játék rovatot nélkülöznötök kellene. Igyekeztem a jövő hétre is pár érdekes játékot kiválasztani a gyűjtőknek és a nosztalgiázóknak.
Remélem olyan kínálatot sikerül ismét prezentálnom nektek, amivel érdemes a gyűjteményeteket bővíteni vagy esetleg az új évben a gyűjtésbe belevágni.

szerencsemanos-terepjaro-bolygomuves-szep-toresmentes-allapot-mukodokepes-2c1a_1_big.jpg

Manós bolygóműves kisautó - Egy nagyon szép állapotban megmaradt szovjet elemes játékot szeretnék elsőként a figyelmetekbe ajánlani. A műanyag kisautó bolygóműves szerkezettel van ellátva, így a szokásos mozgásra képes. A kidolgozás igényes és ráadásul a vezetőülésben egy manó is helyet kapott.
Ritkaság az ilyen szép állapotban megmaradt régi játék, ráadásul mivel a szovjet játékok jellemzően nem mennek tönkre így valószínűleg ez is üzemképes.
A licit 4000 Ft-ról indul.

regi-retro-gyerek-jatek-space-ship-urhajo-9b1a_1_big.jpg

X5 Space Ship - Úgy tűnik a mai ajánlóban leginkább különböző járművek kapnak majd helyet. Ezúttal a Masudaya által gyártott X5 Space Ship nevű bolygókerekes űrjárművet 
A 60-as évek játékáról van szó, amit ráadásul Japánban gyártottak, így nem is csoda a 15.000 Ft-os kikiáltási ár. Természetesen a kor játékaihoz hasonlóan ez is megy jobbra-balra és közben űrhajóhoz méltóan villannak fel rajta a fények.

regi-reto-nagymeretu-lemezjatek-lanctalpas-traktor-az-ndk-bol-ms-80-felirattal-ea1a_1_big.jpg

MSB MS80 traktor - Egy igazi NDK-s hernyótalpas csodát ajánlok most a figyelmetekbe. Az MSB gyárában számtalan nagyszerű játék készült.
Az MS80-as egy elemes játék volt, amit a fülke részen elhelyezett két karral lehetett irányítani. A motor elindítása után a plexi részen dugattyúk kezdtek el dolgozni a hengerekben és egy lámpa is kigyullad a játék alsó részében. A munkagépnek szerves része volt egy tolólap is, ami általában elveszett az évek alatt. A játék ára jelenleg 5101 Ft-on áll, amit vitathatatlanul érdemes megadni érte.

lemezjatek-tank-felhuzos-mukodo-bb1a_1_big.jpg

MS-847 kínai harckocsi - Kínai játék nélkül már nem is ajánló rovat, az ajánló rovat. Ezúttal az MS 847-es óraműves szerkezettel ellátott harckocsit ajánlom a figyelmetekbe.
A játék tényleg nagyon szép állapotban megmaradt, így mindenképpen érdemes figyelemmel kísérnetek a 4999 Ft-ról induló aukciót.

regi-retro-holdauto-mukodo-allapotban-fb1a_1_big.jpg

Lemezárugyár Holdautó - Igen egy klasszikus magyar játékkal zárom a sort. A Lemezárugyár játékai közül a Holdautó az amire talán a legtöbben emlékeznek. Ebben talán egy kicsit szerepet játszik a grafika, valamint a levegőben lebegő labda is.
Mindenesetre egy nagyon szép állapotban megmaradt darabon akadt meg a szemem. Az antenna szokás szerint erről is hiányzik, de alapjába véve azért egyben van a játék.
A licit 8000 Ft-on áll jelenleg, így érdemes aukciófigyelőt raknotok erre a tételre.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4614521448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása