Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.52.hét
2018. december 23. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.52.hét

Elérkeztünk ehhez is, az idei év utolsó ajánlóját osztom meg veletek. Természetesen azért igyekeztem ezúttal is érdekes és különleges játékokat választani a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Remélem találtok a mai felhozatalban is olyat, amivel érdemes a gyűjteményeteket bővíteni.

csengos-mozdony-korai-kiadas-lemezarugyar-6a1a_5_big.jpg

Lemezárugyár Csengős mozdony - Egy igazi klasszikus Lemezárugyárban készült játékkal indítom a Heti TOP5 rovatot. A Csengős mozdony a bolygókerekes vagy kitérő játékok sorát gyarapítottam.
Egy darab 4.5 V-os elemmel működött és a bekapcsolás után kezdett mozgásba, majd ha valaminek nekiütközött, akkor kitért és más irányba folytatta az útját. Az igazi érdekessége a csengő, amit a mozdonyvezető néha megszólaltat.
Nem olcsó játék, ráadásul eredeti dobozban is van. A 40.000 Ft-os villámárat túlzónak érzem, de az aukcióba érdemes beszállni. A licit jelenleg 5500 Ft-on áll.

piko-hobby-sm3-retro-barkacsjatek-ca1a_1_big.jpg

PIKO Hobby SM3 - Ahogy tudjátok a PIKO számtalan nagyszerű dolgot készített a gyerekeknek. A barkácsolásra fogékonyaknak készültek az SM sorozat fúrógépei.
Ezúttal egy SM3-ast ajánlok a figyelmetekbe, ami már az állványos változat. Pontosan emlékszem, hogy testvérem ilyen fúróval furkálta az elektronikai paneleken az ellenállások, kondenzátorok és egyéb tartozékok helyeit.
Ha nektek is vannak ilyen emlékeitek, akkor biztosan érdekel majd benneteket a 4900 Ft-os fixáron elhozható fúrógép.

regi-orosz-szovjet-raduga-lemezjatek-mentoauto-481a_1_big.jpg

Raduga szovjet lemez teherautó - A Szovjetunióban is készültek azért egészen pofás játékok. A Raduga cég neve gondolom nem sokat mond nektek, pedig számtalan lemezjátékot, sőt még pedálos autót is gyártottak.
Ezúttal egy lemezből készült teherautót ajánlok a figyelmetekbe. A kocsi valószínűleg elsősegélyes változat lehet, de találkoztam cirkuszos festéssel ellátottal is.
Az állapot azt mondanám korának megfelelő, bár sajnos a hátsó ajtó az évek alatt elveszett a teherautóról. A licit jelenleg 1600 Ft-on áll.

regi-autok-autokvartett-kartya-hianytalanul-dobozzal-jatekszaballyal-491a_6_big.jpg

Autó kvartett Régi autók - Egy kevésbé kedvelt csomag, amit igazából nem is tudom miért nem szerettünk gyerekként. Talán, hogy igazából autóskártyázni nem lehetett vele. Persze mára nagyot változott a világ és egyre többen keresik ezt a nagyszerű autókat és szép rajzokat tartalmazó csomagot.
A játék eredeti dobozzal, hiánytalan állapotban várja új gazdáját.
A licit jelenleg 1101 Ft-on áll.

regi-retro-tekeros-magneses-rajztabla-dobozaval-5a1a_2_big.jpg

Mágikus tábla - Ha már a Blog TV műsorában ezzel a játékkal ismerkedhettetek meg a héten, akkor az ajánló rovatban is megfér egy ilyen klasszikus már csak érdekességből is.
Piros színű, kicsi gombos változat, amit láthatóan sokat használtak az elmúlt években.
Az állapota már nem tökéletes, viszont eredeti a doboza, ami nem utolsó szempont egy régi játék esetében. A licit ebben az esetben 4000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8314509220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása