Műanyag kisautó
2018. december 20. írta: ToyaHSW

Műanyag kisautó

sargamuakisauto_2.JPG

Úgy tűnik a héten egy kicsit több műanyag kisipari játék kerül a blogra, mint amit megszokhattatok. Ehhez persze köze van az általam vásárolt csomagnak, valamint az autók kidolgozásának és formájának is.
A ma bemutatásra kerülő kisautó ismét remek példája annak, hogy miképpen is szépíti meg az eltelt idő a játékokat.
Ezúttal egy műanyag személyautót szeretnék bemutatni nektek, ami elsőre teljesen levett a lábamról.

Ahogy megláttam a sárga kisautót azonnal beleszerettem. Első gondolatom az volt, hogy olyan mintha egy ZZ Top videóklipből másolták volna ki. A sárga szín egy kicsit ront ezen az összhatáson, de azért így is észre lehet venni a hasonlóságot.
Amúgy a kocsi olyan mintha egy 30-as években készült Ford hotrod változata lenne. 
A játék két részből áll. A karosszéria és az alváz külön került kialakításra, amit pattintással rögzítettek egymáshoz. Az alvázon kapott helyet a belső tér is.
A játék alsó része szegényesen kidolgozott, de a felső részen az ajtóvonalakat, a hűtőrácsokat és még a kilincseket is kidolgozták. Ezt még néhány matricával is igyekeztek feldobni, ami úgy ahogy sikerült is.
A futómű a kor játékaihoz hasonlóan lett itt is kidolgozva. Fém tengelyekre húzott műanyag kerekek, amelyeket pattintással kellett az alvázba illeszteni.

Természetesen a játék mind a mai napig tökéletesen teszi a dolgát, lévén nincs is ami elromoljon benne. A műanyagok épségben maradtak meg, ami annak köszönhető, hogy itt a korra jellemző puhább változatot használták, ami nehezebben repedt és tört.
Igazából akkoriban egy filléres kisautó lehetett, amit vásárokban, trafikokban lehetett megvásárolni, de az évek egy igazi különleges kincset varázsoltak belőle.

A múzeumban ezzel a kisautóval is találkozhattok majd, de amíg nincs lehetőségem a kezetekbe adni a játékot, addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2814503086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása