Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.50.hét
2018. december 09. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.50.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben megpróbálok nektek öt jó áron megszerezhető régi játékot ajánlani.
A gyűjtőkön kívül a nosztalgiázóknak is ajánlom a bejegyzést, hiszen a múlt számtalan klassz emléke idéződhet fel a képeket nézegetve.
Ha beugrana valamelyik régi játékot látva egy emlék, akkor azt hozzászólásban megoszthatjátok a többiekkel és velem.

 arcades-world-karate-fighter-konzol-gyujtoknek-b51a_1_big.jpg

Karate Fighter játékgép - Az Arcade World sorozatban jelent meg a Karate Fighter játékgép, amivel akár ketten is játszhattunk egymás ellen. Az irányítók leakaszthatóak a könnyebb játék érdekében, de az aprócska LCD kijelző nem könnyíthette meg a gyerekek dolgát.
Az eladó nagyon ritkának írja és hivatkozik is egy Ebay-en talált darabra, de az eredeti dobozos és bontatlan játék. Persze nála 'csak' 6000 Ft-ot kell fizetni a játékért, amit a kvarcjátékokkal foglalkozók sokkal jobban tudnak tőlem, hogy reális-e.

lemezarugyari-ding-ball-regi-retro-jatek-a51a_4_big.jpg

Lemezárugyár Dingball - A Lemezárugyár nagyon sok játékot készített, amelyek között megtalálható volt a viszonylag egyszerű felépítésű Dingball flipper is.
A játékban voltak fények, hangok és még számláló is, amivel az elért eredményünket tudhattuk meg. Elég sok készült ezekből a játékokból. de mára viszonylag kevés darab maradt meg. Most egy eredeti dobozos változatot ajánlok a figyelmetekbe, ami viszonylag szép állapotban vészelte át az eltelt éveket.
A lámpák a helyükön vannak, a hátfal épségben maradt, a játéktér szép állapotban van. Persze vannak hiányosságok is. Az elemtartó fedele a többi hasonló játékhoz hasonlóan erről is hiányzik, valamint a képeken sehol sem láttam a golyót.
Ez utóbbi viszonylag egyszerűen pótolható, de mivel a játék működése nem ismert, így egy kicsit lutri a vásárlás. Szerencsére nem egy bonyolult szerkezet, így viszonylag könnyedén javíthatóak az esetleges hibák, így a 4800 Ft-os kikiáltási árral én ezt a játékot jó vételnek tartom.

retro-jatekok-d51a_2_big.jpg

Otvaga elemes jármű - Egy szovjet katonai járművet szeretnék ezúttal a figyelmetekbe ajánlani. Az Otvaga egy elemes, hernyótalpas csapatszállító jármű, ami egészen szép állapotban maradt meg.
Szerencsére úgy tűnik, hogy a lemeztest sem korrodált vagy sérült és az elemtartó is jó állapotban van, így érdemes elgondolkodni a licitáláson, ami 3000 Ft-tól indul.

gazdalkodj-okosan-tarsasjatek-retro-elso-kiadas-regi-jo-allapotban-f51a_10_big.jpg

Gazdálkodj okosan társasjáték - Ez az a játék, amiből a szocializmusban minden családban volt legalább egy darab. A gyerekek és a felnőttek is előszeretettel igyekeztek összegyűjteni a lakásvásárláshoz és a bebútorozáshoz szükséges összeget több, kevesebb sikerrel.
Ezúttal az első változatra akadtam rá az egyik hazai aukciós oldalon. A képek szerint kiváló állapotban maradt meg a játék, a figurák és a kellékek is szépek, így semmi sem állhatja utatokat, hogy egy retro társasozás során felidézzétek az emlékeket.
A játék ára fixen 5999 Ft.

lemezarugyari-tavos-packard-061a_1_big.jpg

Távirányítós Packard - Ez kérem bizony egy Lemezárugyár által gyártott távirányítós Packard autó. A Blog TV heti adásában pont volt szó a pályaautóról és a távirányítós változatról is, így kapóra is jön egy ilyen aukció.
Persze a játék ritkasága miatt valószínűleg erőteljesen ki kell majd nyitnia a vásárlónak a pénztárcáját, de egy ilyen kincs nem terem minden bokorban.
Az ár jelenleg 20.003 Ft, de ezzel még a minimálárat sem sikerült elérni. Én mindenesetre raktam egy aukciófigyelőt, mert érdekel mennyiért is sikerül eladni a játékot - már ha sikerül eladni...
Ti azért bátran licitáljatok :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2314466718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása