Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.49.hét
2018. december 02. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.49.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben időről-időre igyekszem jó áron megszerezhető, érdekes régi játékokat megosztani veletek.
Ezen a héten is találtam pár érdekes darabot a hazai aukciós oldalak kínálatában, amelyekre talán még gyűjtőként is érdemes lecsapnotok.

tank-harckocsi-tavos-kabeles-jatek-made-in-ukrajna-szep-allapot-a21a_1_big.jpg

Távirányítós harckocsi - Az eladó leírása szerint Ukrajnában készült játékról van szó, de annyira érdekes a színe, hogy nem tudtam kihagyni az ajánlóból.
Egy igazi T-34-es talán (engem leginkább arra emlékeztet), ami drótos távirányítóval van szerelve és a löveg végén egy lámpácska is található. Nagyon szép darab, így ha még nem is retro, de előbb-utóbb az lesz....
A licit 8000 Ft-ról indul.

let-l-410-ites-repulo-tavos-kabeles-szep-toresmentes-allapot-mukodokepes-821a_1_big.jpg

Turbolet távirányítós repülőgép - Ne tévesszen meg benneteket az eladó által írt leírás. Ezt egy KDN Turbolet repülőgép.
Természetesen távirányítós, ahol az első kereket lehet kormányozni. A játékot 1975 és 1990 között készítették, így tényleg kicsit könnyebb szép darabra akadni. Ennek ellenére a 10.000 Ft-ról induló aukcióra érdemes figyelmet szentelni.

ites-jeep-regi-jatek-auto-lemez-jatek-331a_2_big.jpg

ITES óraműves Jeep - Egy igazi klasszikus ITES játék, amit egészen biztosan nagyon sokan ismertek. A blogon is bemutattam már egy változatát.
Erre a példányra ráfér majd egy kis egyengetés, de nem menthetetlen. Ahogy a képeket nézem az eredeti kulcs már itt sincs meg, de ezt könnyen lehet pótolni.
Szerintem a jelenleg 2600 Ft-os ár nagyon baráti.

akvaball.jpg

Akvaball játék - A KZ Semily játékát tényleg néhány hete mutattam be nektek. Az egyik változata volt a most az ajánlóban is szereplő darab.
A vízzel feltölthető tartállyal rendelkező ügyességi játékkal tényleg jó lehetett szórakozni. Ez a darab viszonylag szép állapotban maradt meg, így talán érdemes elgondolkodnotok egy 500 Ft-os liciten.

retro-jatekok-931a_1_big.jpg

Régi türelemjátékok - Ez az a játék, amit nem kell bemutatni a 70-es években születetteknek. Szinte mindenkinek volt valamilyen türelemjátéka, ahol a golyót vagy a kapuba vagy valami figura szemének a helyére kellett bejuttatni.
Érdekessége az aukcióra feltett játékoknak, hogy mindegyik két oldalas és a másik oldalon az egeres változat található mindegyiken.
A négy darab 2500 Ft-ért szinte ajándék és ne feledjétek ez tényleg a 70-es évek klasszikusa volt.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8814412454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása