Autós kifestő 2
2018. november 30. írta: ToyaHSW

Autós kifestő 2

autoskifesto2_1.JPG

A mai napon ismét egy régi autós kifestőt szeretnék megmutatni nektek. Ez is a 70-es évekből származik és ezt is Hack Gyula jellegzetes rajzai díszítik.
A kiadásért ennél a darabnál is a Minerva volt a felelős, aminek a vezető ekkor még Keresztes Tibor volt.

De miben is más ez az autós kifestő mint a múlt héten bemutatott darab?
Első sorban az autókban. Ebben a kiadványban is találhatóak szocialista autók, de jóval kisebb számban. A kínálat nagyobbik részét az akkoriban egzotikusnak számító nyugati autók tették ki, de a szocialista típusokkal sem lehetett olyan könnyen szembetalálkozni az utcán.
A kínálatban megtalálható volt a Skoda Junior, a Lancia GTE, a Chevrolet Impala, a Sirály Gaz vagy ahogy itthon ismerték a legtöbben Csajka, a BMW 2000 CS, a Chysler egyik típusa (szerintem a 300-as), a Cadillac de Ville, a Renault Floride és a Ferrari 268 SP színes és színezhető változata.

Természetesen minden rajz a Hack Gyulától megszokott minőségben várta a gyerekeket és teljesen összhangban volt a kor autóskártyáival is.
Szerencsére ebből a kifestőből is sikerült egy majdnem teljesen érintetlen darabot beszereznem. Az autók közül néhányan kerültek csak apró részletek beszínezésre, a tulajdonos leginkább a feliratok színezésével foglalkozott szerencsére.

Természetesen a többi papír alapú játékhoz hasonlóan a múzeumban ezt a kifestőt is láthatjátok majd, de addig nosztalgiázás miatt jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6214406770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása