Távirányítós terepjáró
2018. november 16. írta: ToyaHSW

Távirányítós terepjáró

ranger_0001.JPG

A mai napra ismét egy olyan kisautót mutatok be nektek a gyűjteményből, ami maximum jóindulattal számíthat a retro besorolásra.
Persze ebben az esetben is az időmúlása nagyon fontos tényező, hiszen néhány év múlva a hasonló játékok is belépnek majd ebbe a kategóriába, ami nagyban megnöveli majd az értéküket. Addig persze igyekszem megőrizni a ma bemutatásra kerülő darabot is.
Ezúttal egy aprócska távirányítós terepjárót mutatok be nektek, ami a 90-es évekből származhat.

Abból is tudom, hogy a játék az előbb említett időszakban készült, hogy a távirányító már sokkal jobban hasonlít a mai darabokra. Itt is két kar található. Persze egy kis csalafintaság azért van a dologban. Teljesen jogosan azt gondolhatnátok, hogy az egyik kar az előre és a hátra haladásra, míg a másik a kanyarodásra szolgál, de ez ebben az esetben nem így van.
Az egyik kar mozdításával az autó előre, míg a másik kart megmozdítva hátra indul el az autó.

Az autó nagyrészt műanyagból készült, bár az abroncsok valami nagyon kemény guminak tűnő anyagból vannak. A kidolgozás nem túl részletgazdag, de azért felismerhető a játékban egy amerikai pickup.
Mivel a játék tetején egy nagy Ranger felirat szerepel, így akár egy 80-as évek végén készült Ford Ranger is szolgálhatott mintául az elkészítés során.
Extraként az offroad autó kapott egy gallytörő rácsot és egy villogót a tetejére. A villogó természetesen működik is, így amikor az autó halad, akkor az alatta található fény felgyullad.
A működtetéshez két darab 1.5 V-os AA elemre van szükség a távirányítóba. Ha ezt behelyezzük, akkor máris indulhat a banzáj. Ez a hatalmas banzáj persze abból áll, hogy a drótot mozgatva próbáljuk kanyarodásra késztetni az autót több kevesebb sikerrel.
Egyetlen nagy előnye a játéknak a beépített 4 kerék hajtás, aminek köszönhetően tényleg mindenre felmászik és mindenen átmegy. Egy küszöb egészen biztosan nem fogja meg az autót és ezt teszteltem is.
A sebesség amivel haladni képes elég nagy, így bizony ki kell lépnünk ha játszunk vele.
A játék egy nagyobb csomag részeként került hozzám és egyáltalán nem voltam biztos a működésében. Számomra is meglepetés volt a hibátlan működés.
A távirányító egy kicsit bizonytalan, de ez szerintem leginkább konstrukciós hiba lehet.

Természetesen majd megtesztelhetitek ezt a kisautót is a múzeumban, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3314376667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása