Játék a szavakkal logikai játék
2018. november 12. írta: ToyaHSW

Játék a szavakkal logikai játék

jatekaszavakkal_2.JPG

A mai napon egy újabb játékot szeretnék bemutatni nektek az Óhegyi családtól kapottak közül. Ezúttal a Játék a szavakkal logikai játékra esett a választásom, amit egészen biztosan nagyon sokan ismerősnek találtok majd, hiszen egy Mastermind újragondolva.
A dobozt kinyitva máris feltűnik a megszokott és sokak által ismert Mastermind tábla barna színben, amin a Fővárosi Műanyagipari Vállalat logója is helyet kapott.
A dobozt felnyitva két rekeszben a fekete, fehér és néhány piros tüskét láthatunk, az elengedhetetlen takarólemezt, több íven keresztül az ABC betűit és természetesen a játékszabályokat.

A játék kezdete előtt az íveket fel kellett vágni és a betűket a doboz belső oldalán található rekeszekben elhelyezni.
A játékot ketten játszották és három körből állt. Az egyik játékos kitalált egy öt betűs szót, míg a másik játékos a játéktérre felhelyezett betűk segítségével próbálta kitalálni azt.
Ha egy betű eltalált, de rossz helyen volt akkor fehér tüskét dugott be a másik játékos, míg ha a betű jó volt és a helye is megfelelt, akkor fekete tüskét rakott a játékos.
Ezt így kellett folytatni, amíg ki nem találtuk az adott szót.
Az nyert a játék végén, aki három kör eredményeit összeadva kevesebb próbálkozásból találta ki a szavakat.

Mint említettem egy teljesen egyszerű Mastermind játék, amit kicsit újragondoltak a FMV-nél.
Természetesen ahogy a fotókon is láthatjátok a Triál által forgalmazott játék kiváló állapotban maradt meg. Még az ívek sem lettek felvágva (és én sem vágtam szét a fotók kedvéért), ebből arra gondolok soha nem játszotta ezzel a kinccsel.
A doboz kiváló állapotban maradt meg, így tényleg öröm megfogni is ezt a játékot.
Természetesen erre a múzeumban nektek is lehetőségetek lesz majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1314367707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása