Madárkvartett kártya
2018. október 29. írta: ToyaHSW

Madárkvartett kártya

madarkvartett_1.JPG

Ahogy említettem már több bejegyzésben is, a 60-as és a 70-es években hatalmas népszerűségnek örvendtek a kvartett kártyák.
A játék gyártásának hálás feladatát a Minerva végezte, akik általában magas minőségben és szép rajzokkal ellátott kártyákat adtak ki. Természetesen az igazán népszerűnek a nyugati autókat tartalmazó autókvartett csomagok számítottak, de számtalan egyéb területről készített kvartett kártyát a Minerva.
A mai napon a Madárkvartett csomagot szeretném bemutatni nektek, ami az Óhegyi családnak köszönhetően került a gyűjteménybe.

A pontos kiadás dátumát sehol nem találtam a dobozon, de remélem ebben lesz olyan lelkes gyűjtő aki segít majd nekem.
A kártya a Virág kvartett csomaggal ellentétben csak egy kiadást ért meg, így ezt csak a kemény kartondobozos változatban találhatjátok meg. Természetesen az itthon fészkelő madarak kapták a csomagban a főszerepet, amelyek fajta szerint vannak csoportosítva.
A szabályokat már nem nagyon ismételném el. Az eredeti szabályok szerint volt érdemes játszani. Itt sem volt lehetőség az autóskártyákhoz hasonló egyedi szabályok kialakítására, de ez nem csorbította a játékélményt.
A lapokat még mindig jó kézbe venni és megnézegetni a rajzokat és az egyes madarakhoz tartozó ismertetőt. Komoly mennyiségű új tudást találhattok még Ti is a lapokon szerintem.

A kártya tényleg gyönyörű állapotban maradt meg. A doboz 100%-ban eredeti, amelyben a hiánytalan csomag, a pótlapok és a játékszabály leírása is megtalálható.
Természetesen a múzeumban láthatjátok is majd a csomagot és lehetőségetek lesz olvasgatni a lapokon látható ismeretterjesztő leírásokat, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2314330243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása