Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.44.hét
2018. október 28. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.44.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben időről-időre megpróbálok jó áron megszerezhető régi játékokat ajánlani a figyelmetekbe.
Remélem ezen a héten is sikerült öt olyan játékot összegyűjtenem, ami az én figyelmemen kívül a tieteket is felkelti majd.

1ft-mikrolin-radio-epito-i-1ft-nma-240a_1_big.jpg

Mikrolin Junior I készlet - A tatabányai Mikrolin gyártósorairól került le a Junior I rádióépítő készlet egykoron. A játék mára nagyon ritkává vált, hiszen a darabokból összerakható rádió elemei az évek alatt óhatatlanul is elvesztek.
Most egy ilyen készletet ajánlok a figyelmetekbe. Szerintem ez a darab sem teljes, de már csak a doboz miatt is érdemes lehet rá lecsapni. Jelenleg 501 Ft-os licittel lehettek nyerők, így érdemes lehet figyelnetek az aukciót.

regi-retro-szammerleg-tarsasjatek-e70a_1_big.jpg

Számmérleg - A számmérleg egy igazi klasszikus oktató játék volt, amivel egészen biztosan találkoztak az idősebbek az óvodákban. A játék lényeg az volt, hogy az egyik szárra felhelyezett számot egyensúlyba kellett hozni a másik ágra rakott számok segítségével. Tehát ha felraktunk egy hatost, akkor a másik ágra egy hármast, kettest és egyest kellett raknunk.
Ekkor a mérleg egyensúlyba került. Igazi klasszikus oktató játék volt, ami az alapvető matematika elsajátítását segítette már kicsi korban is.
A játék eredeti dobozban, szép állapotban várja új gazdáját. A licit 1500 Ft-ról indul.

1ft-labirintus-retro-magyar-trafik-nma-310a_1_big.jpg

Labirintus játék - Egy hazai türelemjátékot ajánlok most a figyelmetekbe. Elsőre kicsit elnagyoltnak és egyszerűnek tűnik ez a golyós labirintus játék, de valamikor forgalmazták és ennek köszönhetően megvásárolható is volt.
Természetesen érdemes is lenne megmenteni már csak ezért is. Ha rászánjátok magatokat, akkor jó ha tudjátok 301 Ft-os ajánlattal lehettek nyerők.

retro-tavos-autok-e70a_1_big.jpg

Távirányítós autók - A távirányítós autók általában nagyon népszerűek a gyűjtők körében. Talán ez annak is betudható, hogy a gyűjtők nagyobbik része férfi, akiknek ezek a kisautók a gyerekkorukat jelentik.
Most három darabot tudok a figyelmetekbe ajánlani, amelyek közül kettő mindenképpen kultikus PIKO darab. Az egyik az Alfetta, a másik egy PIKO, míg a harmadik egy kicsit kakukktojásnak számító Mercedes 300SL.
A kocsikkal biztosan kell majd foglalkozni, de ez gondolom nem meglepő a képeket látva.
Az ár 14.000 Ft, ami azért annyira nem rossz.

retro-lendkerekes-lemezjatek-sport-verseny-auto-e70a_1_big.jpg

MSB versenyautó - A Mechanische Spielwaren Brandenburg egyik sikeres sorozata volt a lemezből és műanyagból készült sportautó, amit több változatban is gyártottak.
A kocsi sokak szerint egy Toyota alapján készült és én ezzel nem is nagyon vitatkoznék.
Ezúttal egy sárga, 4-es rajzszámot kapott változatot ajánlok a figyelmetekbe ebből a lendkerekes kisautóból. Az állapot szép, horpadások nem nagyon láthatóak, így az 1 Ft-ról induló aukcióba érdemes beszállni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1714328715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása