Virágkvartett kártya
2018. október 23. írta: ToyaHSW

Virágkvartett kártya

viragkvartett_3.JPG

A mai napra szintén egy az Óhegyi családtól kapott játékot szeretnék bemutatni nektek. Ez nem lesz más mint a klasszikus Virágkvartett kártyacsomag.
A kvartett kártyák számtalan változatban voltak elérhetőek a boltok polcain. Elég ha csak a fiúknak készült Autókvartett csomagokra, a Madárkvartettre, a Budapesti Sétákra, a Hangszerkvartettre vagy a ma bemutatásra kerülő Virágkvartettre gondoltok.

Ezeket a kártyákat a Minerva adta ki, de ne gondoljátok hogy teljesen egyedi hazai ötletekről van szó. Általában a német piacon jelentek meg elsőként hasonló kártyák, amelyeket aztán itthon a játékgyártással is foglalkozó cégek honosítottak.
Igaz ez az összes kvartett kártyára, mivel mindegyiknek megtaláljátok a nyugat-európai megfelelőjét.

A Virágkvartett is a kvartett kártyák jellemzőit hordozta magán. 40 darab lap a csomagban, amelyek 1-10-ig tartó számozást kaptak.
A játék szigorú szabályok szerint zajlott, mivel itt nem volt lehetőség egyedi szabályok kialakítására mint az autóskártyák esetében.
Az osztó minden játékosnak 6-6 kártyát adott, a maradék lapot pedig fejjel lefele elhelyezte középen. A játékosok ebből a csomagból húzgáltak egymás után. Akinek összegyűlt négy egyforma számú lap, terítette maga elé és lett egy kvartettje.
Lehetőség volt két lapot is teríteni, de ekkor a többiek bepótolhatták a lapjaikat a hiányzóak mellé és így azé lett a kvartett, aki befejezte azt.
Ahogy elfogytak a középen található lapok a játékosok egymástól folytatták a húzogatást. Az nyerte meg a kört, aki a játékosok számának megfelelő számú kvartettet rakott le az asztalra (3 játékos 3 kvartett, 4 játékos 2 kvartett, 5-6 játékos egy kvartett).

A lapok természetesen szépen rajzoltak és külön tematikát képviseltek az egyes kvartettek. Megtalálhatóak voltak a csomagban a Gumósnövények, az Erdei virágok, Rózsák, Kúszónövények, Vizinövények, Mocsári növények, Kerti növények, Hagymás növények, Alpesi virágok és a Mezei virágok is.
A kártya a 70-es években még kemény dobozban volt kapható, azonban a későbbiekben felváltotta ezt a tartós csomagolást a jóval gyengébb kartonból készült tartó.

Ez a játék kiváló segítséget nyújtott a gyerekeknek, hogy megismerjék a környezetükben fellelhető virágokat, ezzel is tanulva egy keveset az élővilágról.

A csomag tényleg szép állapotban került hozzám. Bár az eredeti dobozról a dekorációs kép le volt szakítva, ezt könnyedén sikerült pótolnom. Még majd egy kis decoupage ragasztóval kell kezelni a felületet és tökéletes is lesz.
Természetesen a múzeumban majd Ti is megnézhetitek ezt a kártyát is a többi érdekes csomag mellett, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr314318403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása