Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.42.hét
2018. október 14. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.42.hét

Természetesen ezen a héten sem hagylak benneteket érdekes és megvásárolható régi játékok nélkül. Mivel vasárnap van, így megérkezett a Heti TOP5 ajánló rovat, amelyben ritka vagy jó áron megvásárolható régi játékok ajánlok a gyűjtők és nosztalgiázók figyelmébe.
Remélem ezen a héten is sikerült öt olyan játékot összeszednem nektek, ami felkelti majd az érdeklődéseteket.

er-el-made-in-italy-police-vw-bogar-tavos-taviranyitos-f20a_2_big.jpg

Távirányítós Volkswagen Bogár - A RE-EL cég egyik játéka ez a távirányítós Bogár. Az olasz cég számtalan különleges kisautót készített, de azért ilyen 'hétköznapi' darabok is befértek a kínálatba.
A kocsi és a távirányító is szép állapotban van ezen a rendőrségi Volkswagenen. Jelenleg 4700 Ft-os licittel vehetitek át a vezetést.

minden-1ft-retro-gorkorcsolya-made-in-gdr-kb-1979-030a_1_big.jpg

NDK görkorcsolya - Állítható NDK-s görkorcsolya a 80-as évek egyik nyári slágere volt. Több színben is készült, nekem konkrétan ilyen sárga színű darab volt.
Mivel cipőre lehetett tenni és a méretet lehetett igazítani, így több évig is használható volt egy-egy darab. Most egy ilyenen akadt meg a szemem, aminél jelenleg 11 Ft-os licittel lehettek nyerők.

csepel-retro-versenykerekpar-80-as-evek-eleje-felujitasra-szorul-padlaslelet-ules-nelkull-530a_1_big.jpg

Csepel versenykerékpár - A 80-as évek egy státusszimbóluma volt a versenykerékpár. Aki menő volt, annak ilyenje volt. A kevésbé menőknek jutott a Camping. A versenykerékpárok felhozatala kimerült akkoriban a szovjet és a magyar típusokból.
Ezúttal ez utóbbi egyik viszonylag szép állapotban megmaradt darabját ajánlom a figyelmetekbe. Foglalkozni persze kell vele és apróságokat is szükséges pótolni, de ha ez sikerül akkor értékes darabja lehet bármelyik gyűjteménynek (ahol van hely neki).
Az ár persze nem alacsony, hiszen 17.000 Ft-ot kér érte az eladó.

1ft-lotto-retro-magyar-trafik-nma-310a_1_big.jpg

Lottó játék - Igazából nem is annyira játék, mint segítség a lottószámokhoz. A játékhoz tartozott egy golyó, a játéktéren 90 számozott furat, így akár a szerencsére is bízhattuk a heti nyerőszámokat.
Valószínűleg valami reklámtárgy lehetett, de egy gyűjteménybe érdemes elmenteni ezt a ritkaságot. Jelenleg 301- Ft-os licittel nyomhattok le engem :)

piko-panzer-t62-tavos-taviranyitos-tank-harckocsi-dobozaban-szep-allapot-1-ft-rol-f20a_4_big.jpg

PIKO T62 távirányítós harckocsi - A PIKO T62-es harckocsiról már olvashattatok a blogon, sőt még a Blog TV adásában is feltűnt ez a régi NDK játék.
Ezúttal egy viszonylag szép állapotban megmaradt darabot mutatok a gyűjtőknek. Szokatlan módon a harckocsizó és a tartalék tartályok is megvannak, ami hiányzik az a csőtoldat így ez utóbbit pótolni kell majd.
Az eladó teszteletlenként árulja a játékot, így feltételezzük azt, hogy üzemképtelen. Az ár jelenleg 4333 Ft, ami elgondolkodtató.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1814301459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása