Grand Prix játékgép
2018. október 08. írta: ToyaHSW

Grand Prix játékgép

grandprix_1.JPG

A játékgépek számtalan különböző változatát bemutattam már nektek az oldalon. A 60-as évektől kezdve lényegében a 90-es évekig végtelenül népszerűek voltak az ilyen játékok.
Ez a viszonylag kicsi helyigénynek és a mobilitásnak volt köszönhető. Ezeknek a játékgépeknek vette át a helyét a későbbiekben a kvarcjáték, majd manapság a mobiltelefon.
Persze ez nem jelenti azt, hogy egy gyűjtő számára ne lenne érdekes minden ilyen stílusú játék. Így voltam én is, amikor a ma bemutatásra kerülő játékra lecsaptam, ami egy nagyobb csomag részeként került hozzám.

Nem sok bizodalmam volt a működését illetően, de be kellett látnom a tévedésem, ugyanis a 90-es évek Kínájában készült játék mind a mai napig tökéletesen teszi a dolgát és egyetlen alkatrésze sem hiányzik.
De mi is ez a Grand Prix játékgép.

A Grand Prix egy érdekes elven működő viszonylag kis méretekkel rendelkező játék. A viszonylag kis méret ebben az esetben 24x21 cm-t jelent.
A működtetéshez két darab ceruza elemet kell a játék alsó részében elhelyezni és máris indulhat is a móka. A játékteret szemügyre véve láthatjátok, hogy lényegében egy kanyargós pálya van kialakítva és egy aprócska autó látható a játéktéren.
A Grand Prix két oldalán egy-egy gomb található, amin a jobbra-balra irány van feltüntetve. Ezeket a gombokat lenyomva indul el a játék.
A működési elv viszonylag egyszerű. Egy aprócska motor vibrációt kelt a játéktéren, aminek köszönhetően az autó elindul. Az egyik gomb lenyomására az egyik irányba vibrál a pálya, míg a másik gombot lenyomva a vibráció iránya megváltozik.
A kocsi irányítása nem túl egyszerű, hiszen sokszor nem arra megy amerre gondolnánk, ennek ellenére a kisautó soha nem akad el a játéktéren.

Természetesen a játékhoz extraként oltári hang tartozik a motor működésének és a vibrálásnak köszönhetően, de még egy aprócska fény is felgyullad a játék egyik sarkában.
Igazán élvezetes kis játék és a kidolgozás sem utolsó.
Ahogy a külsőt megnézitek láthatjátok a játék oldalán elhelyezett kerekeket, valamint a Grand Prix feliratot is. A játéktér szintén szépen megrajzolt és részletes grafikával rendelkezik, amin még a játék előrehaladtával is lehet felfedezni érdekes részeket.
Persze mint annyi játékkal, úgy a Grand Prix játékgéppel is lehetett versenyeket rendezni a barátokkal. Mondjuk ki tudott megtenni gyorsabban áthaladni a rajt-cél vonalon vagy megtenni bizonyos számú kört.

Az elemet behelyezve én is remekül szórakoztam a játékkal, annak ellenére hogy már a 90-es években sem számítottam volna célközönségnek, manapság pedig halmozottan nem vagyok már az.
Természetesen a múzeumban akár Ti is összemérhetitek majd a tudásotokat a gyereketekkel vagy velem ebben a játékban is, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9314290005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása