IGRA Tatra 11 1924
2018. szeptember 28. írta: ToyaHSW

IGRA Tatra 11 1924

tatra11_1.JPG

Talán néhányan emlékeztek még rá, hogy mutattam nektek itt a blogon néhány IGRA által készített dobozos műanyag modellautót.
A több darabból álló sorozatban a csehszlovák autógyártás klasszikus darabjai voltak megtalálhatóak. Többek között Laurin&Klement, Praga, Velox, Aero és Tatra kocsikat lehetett összegyűjteni. Minden kisautó igényes dobozban, részletgazdag kidolgozással várta a gyűjtőket.
Ezeket az apróságokat nem nevezném játéknak, hiszen bár gurultak mégis inkább gyűjtési céllal gyártotta őket az IGRA.

A gyűjteményem közel sem teljes és bőven elférnének még benne darabok - összesen 22 autót adott ki a gyár. Ezúttal sikerült egy olyan darabra szert tennem, ami eddig hiányzott. Ez pedig a Tatra 11 Faeton 1924 zárt változata.
Azért írom, hogy a zárt változat, mivel ugyanez a típus dobozba kerül lehajtott ponyvás verzióban is.

A játék gyönyörű állapotban maradt meg, egyetlen hiányosság a hátulról elveszett pótkerék. Ezen kívül teljesen rendben van a kisautó. Mind a kűrt, mind pedig a lámpák a helyükön vannak és se repedés, se törés nem található a karosszérián.
A típus egyik különlegessége a nyitható motorháztető, ami alatt természetesen az aprócska műanyag motor is látszik a felnyitás után. A kidolgozás sajnos nem túl részletes, ami különösen igaz az alvázra és a futóműre. Ezekre a részletekre valahogy jóval kevesebb figyelmet fordítottak az IGRA mérnökei.

Nagyon örülök, hogy egy újabb darab került be a gyűjteménybe ebből a sorozatból, még ha egy kicsit hiányos is. Természetesen a többi kisautó mellett ezt is láthatjátok majd a gyűjteményben, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4314270037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NL 2019.03.26. 03:15:32

Nekem van egy tökéletesen hibátlan, szalon állapotú belőle. Meg van egy kurblis (azt hiszem) Praga postaautóm az IGRA-tól. Ha nem felejtem el, majd lefotózom őket. (Nem, nem adom el senkinek!)

Ezen kívül több, ma már kincset érő patika állapotú kisautót őrzök (pár Matchboxot, de leginkább teljesen fém SIKU-t). Kedvencem egy Rolls Royce és egy Ferrari Matchbox. Anno volt R5-ösöm és 911-esem is, de hol vannak már? Össze is számolom őket...

ToyaHSW 2019.03.28. 20:21:07

@NL: Várom a fotókat. Sokunknak vannak olyan kincsei, amelyeket nem adnánk oda semmi pénzért :)
süti beállítások módosítása