Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.39.hét
2018. szeptember 23. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.39.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben hétről-hétre igyekszek nektek jó áron megszerezhető különleges játékokat ajánlani.
Remélem ezen a héten is olyan játékokon akadt meg a szemem, amelyekkel érdemesnek gondoljátok bővíteni a gyűjteményeteket Ti is.

4af9_2_big.jpg

Fém darus ZIL - A szovjet játékokat nagyon sokan kedvelik és gyűjtik. Különösen nagy népszerűségnek örvendenek a teherautók, amelyek közül ezúttal egy darus felépítménnyel ellátott kiváló állapotban megmaradt ZIL teherautót tudok a figyelmetekbe ajánlani.
A kocsi teljes egészében fémből készült és kidolgozása alapján bármelyik gyűjteménybe befér majd.
Az ár jelenleg 1150 Ft, de ez az idő múlásával biztosan feljebb kúszik majd.

79f9_1_big.jpg

Lendület helikopter - A Lemezárugyár Lendület Helikopterét nem kell szerintem senkinek sem különösebb bemutatni, aki a 70-es években volt gyerek vagy pedig jelenleg foglalkozik a régi játékokkal.
Amiért mégis megakadt a szemem ezen a játékon az az, hogy ez bizony egy gyönyörű állapotban megmaradt első szériás darab. A lapátok épségben maradtak meg, a lemeztest festése is szép és ráadásul tökéletesen működik is a játék.
Az ár jelenleg 2200 Ft, de itt is magasabb végösszegre számíthatunk.

46f9_1_big.jpg

Óraműves műanyag hajó - Ismét egy kicsit különlegesebb játékot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Hajóból számtalan változat készült, azonban a távirányítós és az óraműves szerkezettel ellátott vízi járművek mégis különlegesebbnek és érdekesebbnek számítottak már akkor is.
Nincs ez másképp most sem. Ezúttal egy óraműves szerkezettel ellátott, szép állapotban megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe, aminek az ára jelenleg 2500 Ft.

5af9_2_big.jpg

Óraműves szovjet űrjármű - A Szovjetunióban nagyon sok űrhajózással kapcsolatos játék készült. Elég ha csak a távirányítós Lunochod játékokra gondoltok.
Természetesen az elemes megoldáson kívül az óraműves szerkezettel ellátott játékokat is kedvelték a játékgyártók a Szovjetunióban. Ennek legjobb példája az eladásra kínált űrjármű, ami nagyon ritka még ebben az állapotában is. A jármű orráról egészen biztosan hiányzik két lámpa, de ez ilyen idős játékoknál előfordul.
Az ár a ritkaságának megfelelő. A villámár 28.000 Ft, de a licit még csak 12.550 Ft-on áll. Még nem késő beszállnotok!

2bf9_3_big.jpg

Csillagok háborúja társasjáték - A végére hagytam egy Novoplastnál készült társasjátékot. Egy igazi klasszikus darabnak számít mára a Csillagok Háborúja társasjáték.
A licit 1 Ft-ról indul, de a játék szépséghibája hogy néhány figura elveszett az évek alatt. Ha közületek kerülne ki a vásárló, akkor nyugodtan keressetek meg és elmondom hogyan is lehet szinte eredeti módon pótolni a figurákat.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7214258477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása