Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.38.hét
2018. szeptember 16. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.38.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem hétről-hétre jó áron megszerezhető régi játékokat ajánlani a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe.
Ezen a héten is átnéztem a hazai aukciós oldalakat, ahonnan remélhetőleg öt olyan játékot gyűjtöttem ki nektek, amivel érdemes a gyűjteményeteket gyarapítani.

a5f9_4_big.jpg

TOMY távirányítós trailer - Egy igazán egzotikus és különleges távirányítós autóval indítom a sort a héten. Mint tudjátok én kedvelem a TOMY játékokat. Természetesen ebbe a távirányítós autószállító kamionba is azonnal beleszerettem.
Érdekes formájú kamion, szép kidolgozás, hiánytalan távirányító és eredeti doboz. Ez minden gyűjtő álma. Jelenleg 491 Ft-on áll az árverés, elég sok megfigyelővel...

87f9_5_big.jpg

Lemezárugyár Föld-Gömb - A Lemezárugyár által készített Föld-Gömb egy logikai játék, amit már bemutattam nektek az oldalon.
Ez egy olyan játék, amire néha van kereslet, néha pedig kevésbé keresik a gyűjtők. Az induló árból ezt most nehéz lenne meghatározni, de az tény hogy a licit 3500 Ft-ról indul.

a7f9_1_big.jpg

Laser X-3 társasjáték - Ha ajánló, akkor természetesen az érdekes társasjáték sem maradhat ki a javaslataim közül. Ezúttal a LaserX-3-on akadt meg a szemem, ami egy klasszikus Novoplast által gyártott játék.
A leírás szerint hiánytalan, ami a képek alapján hihető is. A licit 3500 Ft-ról indul.

f6f9_1_big.jpg

Horgászversenyek a Balatonon - Ismét egy társasjáték, ami a hazai játékgyártás múltjából került elő. Ritka darab, amivel én eddig még nem is találkoztam.
A képek alapján gyönyörű darab, szépen megrajzolt dobozzal, hatalmas táblával és számtalan figurával. Az induló ár 4990 Ft, ami egy ilyen ritkaságnál egyáltalán nem számít soknak.

36f9_1_big.jpg

ZIM Gaz 12 távirányítós autó - Egy klasszikus régi játék az egykori Szovjetunióból. A 60-as években a szovjetek még kicsit másképp képzelték el a távirányítós autókat.
Ennek köszönhetően az ebben a korban készült játékok még eltérő távirányítót kaptak és egyáltalán nem volt szükség elemre a működtetéshez. A mechanikus távirányítós autók rendkívül bonyolultak voltak és ennek megfelelően bizony a javításuk sem volt egyszerű feladat.
Most egy ZIM GAZ 12-est kínálnak eladásra itthon gyönyörű állapotban. Persze a távirányítóban itt sem kerek minden, de ennek ellenére ez a játék tényleg a történelem egy darabja.
A 79.000 Ft-os árat látva biztosan sokan felszisszennek majd, de elhihetitek ez a játék itthon még mindig a nyugati ár töredékéért elhozható.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr314242719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása