Műanyag Jeep CJ-5
2018. szeptember 12. írta: ToyaHSW

Műanyag Jeep CJ-5

lonzajeep_1.JPG

Már számtalan kisautót megmutattam nektek a gyűjteményből. Megtalálhatóak nálam lendkerekes, felhúzós, Matchbox kisautó és természetesen a műanyag trafikos játékokból sincs hiány.
A ma bemutatásra kerülő gyártó autóit több játékgyár is igyekezett a gyerekekhez eljuttatni, ez pedig a Jeep terepjárója.
Ezúttal egy aprócska műanyagból készült CJ-5-öst mutatok be nektek.

Mint említettem több gyártónak is megmozgatta a fantáziáját a Jeep és itt elég ha csak az ITES-re, a MCTOY-ra, a Matchboxra, a Bburagora vagy a hazai Metalcarra vagy a Szélvész kisautóra gondoltok.
Ezúttal egy Lengyelországban készült változatot szeretnék bemutatni nektek, ami mégis hasonlít az egyikre az előbb említettek közül, mégpedig a Bburago CJ-5-ös kisautójára - persze némi átalakítással.

Az alvázon olvasható a gyártó neve, ami a lengyel Lonza volt.
A Lonza neve viszonylag keveseknek csenghet ismerősen, de biztosan vannak akik annyira otthonosan mozognak a kisautók területén, hogy azonnal tudják mit is takar a név.
A gyártó számtalan 1:43-as és más méretarányú modellt is készített, amelyek között nem voltak ritkák az egzotikus autó (elég csak a Lonza Alfa Bandolerora gondolni, amihez valószínűleg a Matchbox változat szolgáltatott kiváló alapot).
A Jeep CJ-5-ös bár nincs annyira különleges mint az Alfa Bandolero, de azért egészen biztosan nagyon sok gyereknek tetszett.

A kisautó teljesen műanyagból készült, az alkatrészek közül csak az összefogató csavarok azok amelyek fémből készültek. A kocsi kapott egy aprócska levehető ponyvát, valamint tényleg remek matricázást.
A levehető műanyag tetőnek köszönhetően rögtön lényegében két autónk is lett, amit a játéknak megfelelően tudtunk használni. Akinek a kabrió tetszett az levette a tetőt, míg aki a zárt változatokra esküdött azok fent hagyhatták azt.
A belső tér viszonylag szépen ki lett dolgozva. Látszanak a műszerek, az ülések is ki lettek alakítva és a kormányról sem feledkeztek meg a lengyelek. A karosszéria nem nélkülözi a külső díszítő elemeket sem, így kapunk két fellépőt és egy hátra felfogatott pótkereket is extraként.
A színek nincsenek túlzásba víve, így ez a változat barna karosszériával, bordó utastérrel és fekete alvázzal érkezett meg. Természetesen készült a kisautó más színekben is, így találkozhattok fehér, piros, zöld , sárga változatokkal is.
A színekhez hasonlóan a matricázás is viszonylag változatos volt. Bár ezen az összes matrica fehér és a Párizs-Dakar Rallyra emlékeztet, az autó készült színes matricázással és más motívumokkal is.

Az autó ellensége leginkább a műanyagból készült elemek elpattanása volt (elromlani ugyanis nem tudott benne semmi), azonban ha gondos gyerek kezébe került a játék, akkor viszonylag könnyen meg lehetett őrizni épségben azt.
Ez a darab is épségben vészelte át az eltelt éveket, aminek köszönhetően most a gyűjtemény féltett darabjává vált.

Természetesen ezt a kisautót is láthatjátok majd a múzeumban, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9114237309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása