Bolygókerekes kínai robot
2018. szeptember 10. írta: ToyaHSW

Bolygókerekes kínai robot

robotkinai_0001.JPG

A mai napon egy érdekes, bár annyira nem régi játékot szeretnék megmutatni nektek a gyűjteményből. Ismét Kínába látogatunk, ahol a ma bemutatásra kerülő bolygókerekes vagy kitérő elemes robot készült.
Az aprócska robot teljesen műanyagból készült amiből arra következtetek, hogy valamikor a 80-as, 90-es években készült. Külsőre nagyon érdekes kidolgozást kapott. Található rajta egy antenna piros búrával a végén, két kar, két láb és a testen két piros plexiből készült takaróelem.
A robot elején megtalálható még a beüzemelésre szolgáló kapcsoló és számtalan matrica is amelyek valamelyest javítják az összképet.
A hátsó részen ellenben nincs dekoráció, de itt található az elemtartó, ami leginkább egy űrhajós oxigéntartályára emlékeztet.

A robot amúgy leginkább R2D2-re hasonlít formára, de mintha egy kicsit tovább gondolták volna a játék megálmodói. Az oxigéntartály miatt egy kicsit el is bizonytalanodtam, hogy ez most robot vagy egy űrbe szánt munkagép inkább. Maradjunk a robotnál, ha már a címben is ezt az elnevezést választottam.

Az elemtartóba két darab 1.5 V-os ceruzaelemet kell behelyezni, ami után indulhat is a móka. A móka pedig annyiból áll lényegében, hogy a játékot a padlóra letéve az a bolygókerekes játékokra jellemző módon elindul és ütközés után kitér.
Játék közben a haladást fényjelenségek is kísérik. Világít a testben elhelyezett két lámpa, valamint az antenna végén található piros fény is. Extraként az aprócska játék áttételek segítségével még a karjait is mozgatja.
Amúgy kicsit hangos, kicsit unalmas, de ez bármelyik hasonló kitérő játékra elmondható.

Az apróság viszonylag szép állapotban és működőképesen került hozzám. A lámpák világítanak, a játék működik és a matricázás is épségben maradt meg.
Sajnos egy kicsit hangos, de ebben sincs semmi különleges.
Természetesen a múzeumban ezt a játékot is láthatjátok és kipróbálhatjátok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!  

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4714232471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása