Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.36.hét
2018. szeptember 02. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.36.hét

Természetesen ezen a héten is igyekeztem néhány jó áron beszerezhető ritka játékot csokorba gyűjteni nektek. A kínálatban ezúttal is öt játék kapott helyet, amelyekre szerintem érdemes rámozdulni.
Remélem ismét öt olyan játékot sikerült választanom, amivel érdemes a gyűjteményeteket bővíteni vagy esetleg éppen a gyűjtésbe belekezdeni.

b8e9_2_big_1.jpg

Autó és futballjáték - Ez egy igazán régi társasjáték, ami nagyon szép állapotban maradt meg. Valószínűleg a háború után készült, de mindenképpen 1954 előtt.
Ezt azért merem valószínűsíteni, mivel a grafikát tervező Pályi Jenő 1953-ban hunyt el. A társas komplett és a tábla mind a két oldalán található egy-egy játék. Az indulóár 10.000 Ft, ami nem is annyira sok ezért a szépen megrajzolt játékért.

b8e9_2_big_2.jpg

Úttörővasút társasjáték - Ismét egy hazai játék a nagyon régi időkből. Az Úttörővasút társasjáték egy egyszerű lépdelős játék volt, amit ketten tudtak játszani. Sajnos az idő a dobozt kissé megviselte és az egyik aprócska vonat is elveszett, de másik vonatról elkészített minta alapján legyártható a hiányzó darab.
Ez is egy kis történelem az 50-es évekből, amit talán érdemes megmentenetek. A licit ebben az esetben is 10.000 Ft-ról indul.

a8e9_1_big.jpg

Régi játékcsomag - Egy egész pofás kis csomagot ajánlok most a figyelmetekbe, amiből nagyon sok játékot érdemes megmenteni. Van itt rakétapisztoly, markoló, lendület motoros, kínai és Lemezárugyáras lendkerekes autók, egy RÁBA tűzoltó és sok más apróság is.
Persze mindegyiknek van valami hibája, de azért érdemes elgondolkodni az 8000 Ft-os indulóárért kínálat csomagon.

42f9_2_big.jpg

MS-847 felhúzós harckocsi - Szokásos kínai játék sem marad el ezúttal sem. A szemem most egy hiánytalan állapotban megmaradt MS-847-esen akadt meg, amit sajnos a gazdája kulcs hiányában nem próbált ki.
Az állapotból kiindulva valószínűleg működőképes a játék, így talán érdemes leütnötök a 8990 Ft-on kínált játékot.

fee9_1_big.jpg

5 darabos játékcsomag - Ennek az öt darabos játékcsomagnak a legérdekesebb része, hogy minden játék vagy logikai vagy pedig kreatív vonalon mozog.
A mágneses rajztáblára, a számmérlegre vagy a mozaikos játékra egészen biztosan sokan emlékeztek, de az sem kizárt, hogy a másik két játékkal is találkoztatok gyerekként.
A licit 3000 Ft-ról indul, ennyit pedig ez a csomag simán megér.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6714217875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása