Pull Back and Go Ferrari Testarossa
2018. augusztus 23. írta: ToyaHSW

Pull Back and Go Ferrari Testarossa

mctoy_ferrari_1.JPG

Ahogy a tegnapi napon megígértem a bejegyzés végén, a mai napon ismét egy Pull Back and Go kisautót mutatok be nektek. Csak pusztán a véletlen műve, hogy ezúttal is egy MC Toy által gyártott autóról van szó, ami kicsit más mint a tegnap bemutatott darab, hiszen ezúttal egy igazi sportkocsit ismerhettek majd meg.
A Ferrari Testarossa PB&G változata 1:37 méretarányban készült, ahogy a tegnap bemutatott Jeep is. Az MC Toy másik játékához hasonlóan az alváz itt is műanyagból készült, míg a karosszéria fémből lett legyártva.
Természetesen egy jó luxus sportkocsihoz mérten itt is kapunk néhány extrát. Ezek közül az egyik a kinyitható ajtók, míg a másik a felnyitható lámpák.
A lámpák felnyitása nagyon egyszerű. Az autó alján található fehér kapcsoló előre mozdításával felnyílnak a lámpák, a lezáráshoz pedig elég megnyomnunk a lámpa felső részét és máris bezáródik a felnyitható fényszóró.

A kidolgozás ebben az esetben is elég igényes. A kocsinak érezhetően van súlya, ami nagyon jól jön játék közben. A karosszéria formája szép és a belső térre, a lámpákra és díszítő elemekre is nagyon figyeltek a macaui gyárban.
A kerekek gumiból készültek, ennek köszönhetően még parkettán is egyszerűen fellehetett húzni a kisautót.
A működésére és a meghibásodásokra most nem térnék ki, hiszen erről a tegnapi bejegyzésben bőven olvashattatok.

Szerencsére ez a darab épségben és egészben maradt meg. A Jeephez hasonlóan itt sincs jele a legapróbb sérülésnek vagy hiányosságnak sem, ami számomra külön öröm.
Természetesen a múzeumban ezzel a játékkal is találkozhattok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1014198179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2018.08.27. 09:40:25

Bukólámpás, tehát csajozós! 8-) Mesélnék kicsit, ha szabad.
A Maisto - mely mára meglehetősen ismert és elismert márkává nőtte ki magát - az 1980-as években lett ismert a May Tat Toys, May Cheong (MC Toy) és a Maisto szövetsége után. A rossz nyelvek szerint az MC Toy jelentése igazából a "Matchbox Copy Toy". Van a dologban valami, mert korai műveik közt van olyan pofátlan nyúlás, hogy ember legyen a talpán, aki egy kép alapján megmondja, hogy az most Matchbox, vagy MC Toy:

matchboxmemories.blogspot.com/2012/09/matchboxon-kivuliek-mc-toy-audi-quattro.html

Azzal együtt én szeretem a cuccaikat, ha elém kerül normális minőségben, mindig elcsábulok.

Az 1/24-es méretarány nem az én világom, de nem lennék meglepve, ha körülnézve a korabeli BBubrago, Polistil, Franklin Mint modellek környékén, látnánk érdekes hasonlóságot ezzel a darabbal, még esetleg úgy is, hogy másolómaróval változtattak 1:24-es méretarányúra.

Slusszpoén: A Polistil és BBurago márkaneveket ma már ők birtokolják. 8-)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2018.08.27. 09:43:29

"Az 1/24-es méretarány nem az én világom..."
Különösen úgy nem, hogy ez a Ferrari bizony 1:39-es.

ToyaHSW 2018.08.27. 09:48:26

@Sam. Joe: elírtam. Már napok óta mindent 1:24-nek írok valamiért.
süti beállítások módosítása