Drótos plüss figurák
2018. július 31. írta: ToyaHSW

Drótos plüss figurák

drotospluss1.JPG

Ismét egy érdekes játékot szeretnék mutatni nektek a gyűjteményből. Ezúttal olyan plüss figurák akadtak a kezemben, amelyekhez hasonlóval egészen biztosan Ti is találkoztatok gyerekkorotokban.
Ha a szüleitektől sikerült a trafikban kikönyörögni, akkor egészen biztosan kaptatok ajándékba ezekből az apró figurákból legalább egy darabot.

A figurák hazai gyártmányúak és elképesztően sok változatban készültek. Voltak állatos változatok, de készültek emberek is - többek között a Télapó is ezzel a megoldással.
De mi is volt a drótos plüssök érdekessége. Első sorban a drótból készült váz. Ennek volt köszönhető, hogy a később már 'beöltöztetett' figurákat bármilyen pozícióba be lehetett állítani.
Erre a drót vázra került fel a plüssszerű anyagból készült borítás, ami ezt követően kapott az arcra és a végtagokra némi díszítést és már mehetett is a trafikokba eladásra.

Sok gyereknek voltak hasonló figurái, amelyeket nagy szerettek általában a gyerekek. Ez annak volt köszönhető, hogy lényegében le lehetett egyszerűen ültetni a figurákat, de ha úgy tartotta kedvünk, akár keresztbe is tudtuk tenni a játékok lábait.
Természetesen igazából ez is lányos játék volt, de szerintem a Rózsaszín Párducnak még a fiúk is örültek volna.

Ezeket a játékokat is megnézhetitek majd élőben is, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr614154073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása