Móna Baba
2018. július 25. írta: ToyaHSW

Móna Baba

monababa2.JPG

A mai napon egy olyan dísztárgyat, játékot (?) szeretnék bemutatni nektek amiről semmi információt nem találtam. Mivel a lányos játékokban nagyon nem vagyok otthon, így több napot töltöttem a kereséssel és kutatással, de minden eredmény nélkül.
Ennek ellenére úgy gondoltam érdemes megmutatni nektek a Móna Babát.

A Móna Baba egy nagyon aprócska dobozban érkezett hozzám Nádas Ildikótól. Külsőre a papírból készült doboz leginkább egy gyufásskatulyára emlékeztet, amit hasonlóan is kell kinyitni ahhoz.
A belső részt kitolva máris láthatóvá válik az aprócska baba. A figura meglepően kicsike, hiszen mindössze 7 cm-es hosszúsággal bír - talán ezért is került a dobozra a felirat, hogy ez inkább egy dísztárgy.
A babát a dobozból kivéve és kézbe fogva rögtön megnéztem közelebbről. A figura feje műanyagból készült és szépen ki lett dolgozva. Van a babának haja és a kék szemei is szépen csillognak.
Ez a kék szín végigfut az egész figurán. A testet teljes egészében egy rugdalózó borítja (kék színű), amit valami finom szemcsés anyaggal töltöttek meg. A rugdalózó felett egy szépen díszített mellény került fel Mónára, míg a fejére egy aprócska sapkát illesztettek a gyártók.

Természetesen az aprócska Móna Baba kiváló állapotban maradt meg. Bár a doboz kicsit viseletes és gyűrött, a baba teljesen épségben és szép állapotban vészelte át az eltelt éveket.
Mint ahogy említettem sehol nincs utalás a gyártóra, így csak remélni tudom, hogy köztetek akad majd olyan aki többet tud erről a játékról.
Természetesen a múzeumban majd láthatjátok is majd ez az apró gyöngyszemet, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6514134333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása