Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.29.hét
2018. július 15. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.29.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben időről-időre megpróbálok nektek öt jó áron megvásárolható régi játékot bemutatni.
Ezen a héten is igyekeztem pár klasszikus darabot összegyűjteni, amivel érdemes lehet gazdagítanotok a gyűjteményeteket.

cbd9_3_big.jpg

Alsó rugós műanyag cica - Pont néhány napja született a bejegyzés, amiben az alsó rugós méhecskét mutattam be nektek. Ezúttal a legnagyobb hazai aukciós oldalon egy macskára akadtam, így ha feltámadt bennetek a nosztalgia, akkor a 3800 Ft-os áron induló játékra akár licitálhattok is.

8dd9_1_big.jpg

Fegyveres Tivoli - Egy Tivoli játékot szeretnék most a figyelmetekbe ajánlani, ami szerintem igazi különlegesség. Tudom első pillantásra pontosan olyan mint bármelyik Anker által gyártott hasonló játék, azonban a legfontosabb különbség, hogy ezt a hazai Mikrolin Szövetkezet készítette.

acd9_1_big.jpg

IRISA ejtőernyős - Az IRISA cég által gyártott ejtőernyősről már készült bemutató az oldalon. Ez nem a csúzlival fellőhető változat, hanem a sárkányhoz hasonlóan reptethető játék volt.
Időnként kérdezik tőlem, hogy honnan lehetne beszerezni egy darabot, de ekkor csak azt tudom javasolni, hogy nézzék a Heti TOP5 rovatot és az aukciós oldalakat.
Mivel nem gyakran tűnik fel egy-egy darab, ezért igyekszem én is a figyelmetekbe ajánlani a játékot. Ezúttal 5500 Ft-os induló licittel szállhattok be az aukcióba egy kiváló állapotban megmaradt darabért.

7dd9_1_big.jpg

Business Club társasjáték - A 80-as évek második felében már a vállalkozóké, a GMK-ké volt a világ, így szinte természetes volt, hogy ezt a világot egy társasjátékban is feldolgozták.
Így született meg a Business Club, amit most a figyelmetekbe ajánlok. A játék komplett, bár a pénzek fele hiányzik. Ezt az apró hiányosságot egy scanner és egy nyomtató segítségével magatok is tudjátok pótolni, így viszont érdemes lehet a 3500 Ft-os fix árat megadnotok a játékért.

ccd9_3_big.jpg

Bolygókerekes tank - Egy lemezből készült harckocsi, ami a Szovjetunióban készült. Bolygókerekes szerkezet, ami egy kicsit különlegesebbé teszi a játékot.
Eredeti dobozzal, leírással várja új gazdáját a terepszínű játék. Az ár fixen 3500 Ft.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr414114797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dandy30 2018.07.15. 23:21:47

Gyerekkoromban volt egy sárkányrepülőt formázó játékom, amit egy zsinóros sárkányként klasszul lehetett reptetni is .Erős színes nejlonból és műanyag pálcákból állt .A pilóta megszólalásig ilyen volt rajta . Kettőt is kaptam, mindkettő a végén egy magas fa tetején végezte ahonnan nem lehetett leszedni. Létezik, hogy ugyanaz a gyártó lehetett ? Valószínű..

ToyaHSW 2018.07.16. 21:49:35

@dandy30: Valószínűleg IRISA ejtőernyősöd volt neked is.
süti beállítások módosítása