Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.25.hét
2018. június 17. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.25.hét

Természetesen ezen a vasárnapon sem hagylak benneteket jó áron megvásárolható régi játékok nélkül. Igyekeztem ismét pár olyan ritkaságot összegyűjteni, amivel Ti is találkozhattatok gyerekkorotokban és ha kedvetek úgy tartja ma is beszerezhetitek azokat a linkek alatt.
Remélem a heti felhozatalban ismét találtok olyan 'kincseket', amelyekért érdemes licitálnotok.

42d9_1_big.jpg

Lendkerekes villamos - Az eladó rosszul tudja, ugyanis ez a játék nem hazai készítésű hanem Romániában gyártották. Az Agatex villamosa nem egy gyakori darab, áramszedővel pedig tényleg ritkaságnak számít.
Persze a játék lehetne szebb állapotban is, de szerintem bármelyik lemezjátékokkal foglalkozó gyűjtő szívesen látja majd ezt a darabot a gyűjteményében.
Az ajánlható ár jelenleg 5500 Ft, amitől biztosan többet ér a játék.

adc9_3_big.jpg

Lendkerekes Packard - Ez az a játék, amire nyugodtan rámondanám, hogy innen szép nyerni. Az állapot kopott, a játék hiányos, de ennek ellenére aki kicsit otthon van az átalakításban nyugodtan lecsaphat rá.
Lehet ebből akár mentő, akár rendőrségi vagy tűzoltó Packard is. Az átalakítással meg valószínűleg csak növekszik majd az értéke.
Jelenleg egy 6000 Ft-os licit kell, hogy magatokénak érezhessétek a játékot az aukción.

0ec9_3_big.jpg

Plaspi Grossblock - Klasszikus NDK építőjáték, amiből igazi szocreál házat húzhattok fel az elemekből. A lakótelepi épületekre emlékeztető házgyári építőelemeket tartalmazó készlet sokunk gyerekkorának a részét képezte.
Mára már ritkának is nevezhető, így a 3000 Ft a dobozos játékért egyáltalán nem veszélyes.

7dc9_1_big.jpg

Műanyag teherautók - Az egyik az ominózus Lengyelországban gyártott Star, míg a másik egy valószínűleg hazai utánzat.
Persze mind a két játék jócskán sérült már, de mivel nem gyakori darabok, így érdemes időt és energiát áldozni a rendbetételükre. A licit 3000 Ft-ról indul és szerintem nem is nagyon kúszik majd feljebb az ár.

1fc9_1_big.jpg

Logikai játék - Aki elmúlt 40 éves az most egészen biztosan felkiált, hogy emlékszem. Az általános iskolában nekünk kötelező volt a Triál által forgalmazott játék, amit mi Logikai készlet néven ismertünk.
Játékosan lehetett vele megtanulni a halmazok fogalmát, ami a matematika egyik alapja volt a tanulás során. A csomag különlegessége, hogy még eredeti dobozban és bontatlanul várja új gazdáját.
Az ár 1000 Ft, ebben az esetben sem tartom magasnak az árat, de nektek kell eldönteni licitáltok-e a készletre.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1914054084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LARSEN-NIELSEN 2018.06.18. 08:02:58

Jó cikk, de nézzen már utána a kedves cikkíró, hogy mi a jelentése pontosan a szocreál szónak! A panelházak NEM szocreál stílusban épültek/készültek, főleg nem ezen remek játék, amelyből nekem is volt, csak egy másik verziója.

ToyaHSW 2018.06.18. 11:45:06

@LARSEN-NIELSEN: Nem voltam rest és megnéztem a Wikipedián. Szerintem simán belefér a szocreálba, de ezen nem veszünk össze.

LARSEN-NIELSEN 2018.06.18. 16:21:00

@ToyaHSW: https://vs.hu/magazin/osszes/cikizte-mar-a-szocrealt-rosszul-tette-1213#!s0
süti beállítások módosítása