Papírmakettek a régi újságokban és a TV-ben
2018. június 07. írta: ToyaHSW

Papírmakettek a régi újságokban és a TV-ben

Természetesen a papírból készült maketteket meg kellett ismertetni a célközönséggel, amihez a gyerekeknek készült újságok és televíziós műsorok kiváló lehetőséget biztosítottak.
A kisdobos és úttörő korú vásárlók leginkább a Pajtás úttörő magazinban találkozhattak a hirdetésekkel:

po-2-pajtasujsag.jpg
A "serdülő" korosztály viszont már a kifejezetten számukra készült műsorban, a Tízen Túliak Társaságában ismerkedhetett meg a makettekkel. Figyelni kellett a tévéújságban, mikor is van a műsor:

tv-riport-makettjeinkrol.jpg
Ha szerencsénk volt, és a készülék képernyőjén nem a "Műszaki hiba" felirat volt látható, akkor ilyen gyöngyszemek jöttek szembe a műsorban:

 

A felnőttek pedig a napilapokban és tematikus lapokban találkozhattak a hirdetésekkel, többnyire a karácsony előtti időszakban:

Amint látható, ezek a hirdetések mind sima egyszínnyomatos technikával készültek, minimális grafikával, és mellőztek minden olyan elemet, amit ma már természetesnek vehetünk a reklámokban. Bájos emlékek egy olyan korból, amikor a piaci verseny ismeretlen fogalom volt még

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5114028768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása