Régi rágógumik
2018. június 05. írta: ToyaHSW

Régi rágógumik

ragogumi1.JPG

Egészen biztosan emlékeztek még gyerekkorotokból a rágógumikra. Az érdekes autós vagy képregény képekre, a cigi rágóra vagy a hamar elvesző ízre.
Most egy kis nosztalgiázásra hívlak benneteket, aminek középpontjában néhány nem olyan régen beszerzett régi rágógumi áll.

Az általam vásárolt darabok egy nagyobb csomag részeként kerültek hozzám és érdekességük, hogy mindegyik bontatlanul maradt meg.
A bontatlan csomagok között megtalálható két régi Wrigley's (Doublemint, Speermint), egy Peppermint, egy Fruit Compriments és öt darab bontatlan Donald Bubble Gum is.
Ez utóbbi az amire egészen biztosan nagyon sokan emlékeztek. A csomagoláson belül a mindenki által jól ismert rágó volt megtalálható és egy képregény, amiben valamelyik Walt Disney figura volt a főszereplő.
Ennek megfelelően nagyon sokan gyűjtötték és cserélgették ezeket a papírokat, amiből összesen 103 különböző darabot ismerünk. Bár sokan gyerekként azt hittük, hogy egy kis amerikát hoz az életünkbe a Donald rágó ez nem volt igaz.
Maple Leaf gyáraiban készült sokunk kedvence Hollandiában és talán ennek is köszönhetően jutott el hozzánk a vasfüggöny mögé is ez az édesség.

A 80-as években a Donald rágó formája megváltozott, majd pedig végleg lekerült a boltok polcairól. Pedig szerintem mind a mai napig hatalmas igény lenne a hozzám hasonló fanatikusok körében erre a termékre. Ahogy a Kent megérezte az idők szavát és újra gyártja a Turbo rágót, úgy talán a Maple Leaf is átgondolhatná a termék forgalmazását.
A bontatlan rágó ritka mint a fehér holló manapság, bár szerencsés esetben ráakadhattok egy-egy darabra az Ebay-en elviselhető áron. A papírokért szintén komoly összegeket kérnek a sorozat nagyságának függvényében (nem ritka a 100.000 Ft feletti ár sem) - ilyenkor egy kicsit sajnálom, hogy gyerekkorom gyűjteménye a kukában végezte az idő múlásával.

A bejegyzésben található fotókon látható rágógumikat persze a múzeumban is láthatjátok majd, hiszen ez is egy dekoráció, ami szorosan kapcsolódik a mai 40-es, 50-es korosztály gyerekkorához.
Ráadásként pedig néhány képregényes belső csomagolást is mutatok nektek nosztalgiázni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6114025898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZakMcKracken 2018.06.06. 16:19:58

Én a Pillyt szerettem. Volt hozzá tetoválós kép is.

Anna Kiraly 2018.06.06. 16:54:58

épp a napokban jutott eszembe a Donald rágó, szét is néztem a neten, de max megkövült változtakat lehet szerezni. nem tudom miért szűnt meg, most is érzem az ízét..

mel gibson 2018.06.06. 17:32:08

@ToyaHSW
Szia! Maradt még valami illatuk a Donaldoknak?:)

mindenannyi 2018.06.06. 18:16:25

Ó, a Donald rágó. :) Érdekes, hogy nem az íze jut először eszembe, ahogy ránézek a képre, hanem az, hogy milyen illata volt. Még bontatlanul is imádtuk szagolgatni. Képregényből nekem is elég nagy gyűjteményem volt, fogalmam sincs, hogy hová kallódott az idők során.

Conan The Librarian 2018.06.06. 21:30:12

Megvan az illat és az íz is az emlékeimben. :) Emlékszem az elején mindig "izomból" kellett rágni, hogy felpuhuljon.

beleduma 2018.06.06. 22:28:04

Egy köteg még meg van :)

káBell 2018.06.20. 15:12:40

Pár éve láttam a vaterán egy bontatlan, megkövült Donald rágót. Nem akarok hazudni, de 5-10 ezer Ft körüli összegért kelt el.
süti beállítások módosítása