Gyerekeknek készült műanyag játékok
2018. május 30. írta: ToyaHSW

Gyerekeknek készült műanyag játékok

muanyagjatekokminiknek1.JPG

A mai bejegyzésben is nosztalgiázunk egy kicsit, bár annyira visszamegyünk a gyerekkorunkba, hogy ezúttal olyan játékokat mutatok nektek, amire valószínűleg egyikünk sem emlékszik csak ha volt egy kistestvére.
A már többször említett csomagban volt néhány olyan játék is, amit kb. 1/2 éves kortól 2 éves korig használtunk gyerekként. Ezek közül mutatok most be nektek néhányat.

Ez a játékcsomag különösen sok ilyen játékot tartalmazott, így nem volt nehéz dolgom az egykori apróságoknak készült játékokat kiválogatni a sok-sok tétel közül.
Mint láthatjátok a fotókon van itt csörgő, amiből rögtön két különböző méretűt és megoldásút is találtam. Az egyik viszonylag egyszerűbb kidolgozású és valószínűleg valami babajáték része lehetett, míg a nagyobbik valószínűleg önálló játékként funkcionált.
A csörgők viszonylag kemény műanyagból készültek, így sem rágás, sem pedig törés nyom nincs rajtuk.

A képek között láthatjátok van néhány függeszthető apróság is. Ezek elképzelhető, hogy eredetileg egy tartón voltak és csak az évek során kerültek le, de azt sem tartom kizártnak, hogy így voltak eredetileg és tetszés szerinti helyre lehetett őket felakasztani vagy így lehetett odaadni a gyereknek.
A lepkét, sündisznót(?), kislányt tartalmazó figurák kicsit puhább műanyagból készültek, így akár rágcsálni is lehetett ezeket a játékokat.

A végére maradt két igazából rágcsálására tervezett játék. A sárga színű perecet a DMSZ készítette és volt belőle sípolós változat is. A golyós végű piros színű játék is hasonló célt szolgált.  A gyerek nyugodtan rágcsálhatták vagy forgathatták a kezükben tetszés szerint.

Természetesen tudom ezek a játékok nem olyanok mint egy távirányítós kisautó, de nem csak a 8-10 éves korosztálynak gyártottak a szocializmusban játékokat, hanem az egészen kicsiknek is.
A múzeumban persze ezeket a játékokat is megszeretném mutatni nektek, még ha rágcsálni nem is lesz érdemes őket. Amíg viszont nem tudjátok kézbe venni ezeket a műanyag apróságokat, addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2814013638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dee_ 2018.07.26. 13:33:25

Nekünk volt ilyen "kulcstartónk", egy lapos karikán lógtak azok a kis figurák. A miénken volt ez a kislány, egy kisfiú, kiskacsa, süni, lepke.
Sajnos a kutyám szétrágta. :(
süti beállítások módosítása