Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.20.hét
2018. május 13. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.20.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben ezúttal is öt jó áron megvásárolható régi játékot igyekszek a figyelmetekbe ajánlani.
Remélem ismét sikerült olyan játékokat összegyűjtenem, amivel érdemes gazdagítanotok a gyűjteményeteket.

b6c9_1_big.jpg

Leningrád kétéltű - Régi szovjet játék, amely mind vízen, mind pedig szárazföldön megállja a helyét. A felső részt leszedve helyezhető be a szükséges elem a játékba, ami a bekapcsolást követően azonnal el is kezdi hajtani az első kerekeket és a hajócsavart is.
A hajócsavar egy része hiányzik, de ez teljesen természetes az ilyen korú játékoknál. Az állapot szép és még az utasteret fedő plexi búra is megvan. A legkisebb ajánlható ár 10.000 Ft, ami egy ilyen ritkaságnál nem számít magas összegnek.

87c9_1_big_1.jpg

NÓRI fa építőjáték - Ismét egy klasszikus hazai fa építőkocka amin megakadt a szemem böngészés közben. Ezúttal a NÓRI nevet viselő készletet ajánlom a figyelmetekbe, ami eredeti dobozban és hiánytalan vár benneteket.
Ha gyűjtitek az építőkockákat, akkor erre a darabra is érdemes lecsapnotok, hiszen az ára fixen 4000 Ft.

87c9_1_big.jpg

Játék a betűkkel - Egri János vezette a Magyar Televízióban a Játék a betűkkel című vetélkedő műsort, ami nagyon népszerű volt mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek körében.
Igazi műveltségi játék volt, ahol a logikának és a műveltségnek nagyon fontos szerep jutott. Természetesen otthon is játszható formában is megjelent a TV műsor alapján a játék, amit a Triál forgalmazott.
Nem mondanám ritka darabnak, de hiánytalant elég nehéz találni belőle. Ezúttal egy vállalható állapotú darabon akadt meg a szemem, amit 4000 Ft-ért tudtok a gyűjteményetekbe bezsákolni.

27c9_3_big.jpg

Európa térképe Puzzle - A puzzle egy kortalan játék. Pontosan annyira divatos volt a 70-es években mint manapság, mindössze a téma változott az évtizedek alatt.
Ezúttal egy európa térképet tartalmazó változatot ajánlok a figyelmetekbe, ami akkor legalább annyira készült oktató, mint játék céllal. A licit 2990 Ft-ról indul, de ha türelmetlenek vagytok 3500 Ft-os villámáron meg is vásárolhatjátok a régi játékot.

78c9_5_big.jpg

Lendkerekes Joustra Lancia - Akik követik a blogot azok tudják, hogy nagyon kedvelem a Joustra játékokat. A francia cég nagyszerű lendkerekes és távirányítós autókat készített, amelyeket még évek múlva is érdemes elővenni.
Ezúttal egy lendkerekes Lanciát ajánlok a figyelmetekbe, amit 3300 Ft-ért már vihettek is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5813915346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása