Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.18.hét
2018. április 29. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.18.hét

Természetesen ezen a héten sem maradtok Heti TOP5 régi játék nélkül. Ismét igyekeztem olyan ritka régi játékokat összegyűjteni nektek, amelyeket jó áron vásárolhattok meg.
Remélem a heti kínálatba is bekerült néhány olyan darab, amivel szívesen gazdagítjátok majd a gyűjteményeteket.

14c9_1_big.jpg

A mesék titka - Egy klasszikus Novoplastos társasjáték, amelyek egyre értékesebbek és drágábbak lesznek az idő múlásával. A mesék titka nem tartozik a cég legnépszerűbb játékainak a sorába, ennek ellenére ha gyűjtők vagytok érdemes elgondolkodni ezen a 6000 Ft-os áron licitre kerülő darabon.

f3c9_1_big.jpg

Japán elemes gőzmozdony - A Modern Toys egyik játéka ez a lemezből készült bolygókerekes mozdony. Ha ismeritek a Lemezárugyár Csengős Mozdonyát, akkor könnyen képet alkothattok magatokban erről a játékról is.
Találhattok szebb állapotú változatot is belőle az aukciós oldalakon, de a legkedvezőbb áron valószínűleg ehhez az 1 Ft-ról induló darabhoz juthattok majd hozzá.

e3c9_2_big.jpg

Számmérleg - Egy klasszikus hazai oktatójátékot ajánlok most a gyűjtők figyelmébe. A Számmérleg segített elsajátítani az apróbb gyerekeknek az összeadás műveletét.
A feladat annyi volt, hogy a mérleg nyelve mindig a középső állásba kerüljön, amihez a játékhoz tartozó számokat kellett használni. A licit 2000 Ft-ról indul.

e2c9_1_big.jpg

Balaton hajó - Ezzel a trafikokban megvásárolható hajóval egészen biztosan találkoztatok néhányan a vízparti nyaralások alatt mint szülői ajándékkal.
Elsőként a hajók és az egyéb kiegészítők tűntek el, majd az évek elteltével általában már csak a hajó aljával tudtunk játszani a kádban, majd a szemetesben végezte.
Ezért is különleges ez a szép állapotban megmaradt darab, amihez egy kis szerencsével 2000 Ft-os áron juthattok majd hozzá.

23c9_3_big.jpg

ITES Tatra 603 - Egy igazi különlegesség, ami nagyon kedvező indulóáron került fel a legnagyobb hazai aukciós oldalra. Valószínűleg többért megy majd el, de ez az állapotát látva nem is meglepő. Nincs repedés vagy törés, a távirányító eredeti és a belső is épségben megmaradt.
Szerintem az aukciónak valahol 20 és 25.000 Ft körül lesz majd a vége, de az is elképzelhető hogy a jelenleg 15 megfigyelőből valaki sokkal többet is ajánl majd a távirányítós autóért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7413879820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása