Homokozó játékok
2018. április 25. írta: ToyaHSW

Homokozó játékok

homokozo1.JPG

Mivel beköszöntött a kellemes meleg idő, így most egy kicsit foglalkozok a szabadtéri játékokkal. Ezúttal néhány olyan műanyag játékot hoztam nektek bemutatásra, amelyekkel egészen biztosan találkoztatok Ti is legalább az óvodában.
A mai bejegyzésben néhány homokozó játékot mutatok be nektek.

A homokozó játékok abba a kategóriába esnek, amelyek az elmúlt 40-50 évben a legkevesebb változáson mentek keresztül. Talán egy kicsit jobb minőségű műanyagból készülnek a mai darabok, de funkciójukban és használhatóságukban lényegében semmi változás nem történt az elmúlt évtizedek alatt.
Ráadásul ezek a játékok a népszerűségükből sem vesztettek az elmúlt időszakban, így jó eséllyel a saját játékunkkal ugyanúgy el tud szórakozni a gyerekünk, mint ahogy mi tettük annak idején.
Valószínűleg ez a játék során felhasznált vizes homoknak és az alkotásnak köszönhető. Gyerekként mindenki szeretett tapicskolni a vizes homokban, ennek pedig velejárója volt a formák homokkal történő megtöltése, óvatos átfordítása, majd a forma még óvatosabb leemelése is, amit követően máris megcsodálhattuk a kész művünket.

Természetesen a formákon kívül más egyéb játékok is rendelkezésre álltak a homokozóban játszó gyerekeknek. Volt lapátunk, gereblyénk,vödrünk, sőt az igazán menőknek még homokozó dömperjük is volt (az igazán menőknek csőrős Tatra).
A homokozó játékok bármelyik strandon, vízparton, trafikban vagy játékboltban beszerezhetőek voltak. Minden óvodában több készlet várta a gyerekeket, akik a homokvár építésén kívül a formák megalkotásában is jeleskedhettek.
Nagyon régóta szerettem volna a gyűjteménybe tudni néhány formát, azonban eddig ez nem jött össze. Most egy nagyobb adag játékkal együtt érkezett néhány homokozó játék is, amelyek takarítás után máris bemutatásra kerülnek.

Természetesen ezeket a játékokat majd a múzeumban is láthatjátok majd, de addig jönnek a megszokottnak mondható fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4113870332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása