Műanyag építőkocka
2018. április 20. írta: ToyaHSW

Műanyag építőkocka

viragosepitokocka1.JPG

Már elég régen mutattam nektek játékot a Thold családtól kapottak közül, így arra az elhatározásra jutottam, hogy egy tőlük kapott műanyag építőkocka készlettel ismerkedünk ma meg.
A dolog érdekessége, hogy egészen biztosan segítségre lesz szükségem, mivel nem tudtam beazonosítani a műanyag elemekből készült építőjátékot.

Az építőkocka elemkínálata nem túl változatos. Négyzet, téglatest és háztetőre emlékeztető elemekből áll összesen. Persze ez egy gyerek (vagy jelen esetben egy felnőtt) kedvét nem szeghette, hogy megvalósítsa elképzelését a szerény választékból.
Az építőelemek legérdekesebb pontjának az összekapcsolás tekinthető. Általában az összekapcsolást különböző méretű bütykökkel oldották meg a hasonló stílusú építőjátékoknál (LEGO, PEBE, Gabi, stb...), azonban itt a bütykök helyén egy-egy virágra emlékeztető kiemelkedés található, amihez a másik elemet csatlakoztatni tudtuk.
Bár érdekes látványt nyújtanak így az elemek, azonban a bütykökkel ellentétben egyáltalán nem alakult ki tartós kötés. Egy-egy erősebb mozdulatra az elemek szétugrottak, sőt sok esetben már az összekapcsolás is nehézkesnek bizonyult.
Ennek fényében el tudom képzelni milyen nehéz lehetett ez egy gyerek számára.

Persze ennek ellenére remekül el lehet szórakozni az építőjátékkal és remek dolgok építésére nyílik lehetőség a korlátozott formavilágú elemek ellenére is.
Mint a fotókon láthatjátok egy klasszikus várat azért csak összehoztam és szerintem sok gyereknek is az első építménye valami hasonló lehetett.

Sajnos a gyártóról nincs információm, így ha nektek van akkor azt kérem írjátok meg kommentben nekem.

Természetesen ezt az építőjátékot is kipróbálhatjátok majd a múzeumban, így magatok is megtapasztalhatjátok majd az építés nehézségét ezzel a megoldással.
Azonban amíg ez nem valósul meg, jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2213852246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása