Kacatok, amiket gyűjtöttünk
2018. április 09. írta: ToyaHSW

Kacatok, amiket gyűjtöttünk

sorosdoboz-001.jpg

A 60-as, 70-es és még talán a 80-as évekre is jellemző volt, hogy a játékok mellett olyan apróságokat is igyekeztünk összegyűjteni, amelyek egy része a későbbiekben a kukában végezte.
Megszállott módjára hajtottuk a rágóspapírokat, a PEZ adagolókat és a többi hasonló, a mai gyerekek számára elképzelhetetlenül haszontalan dolgokat.

Persze ezek egy része mára komoly értéket képvisel, így ha otthon egy doboz mélyén ráakadnál az egykori gyűjteményedre, akkor jobb ha tudod kincset leltél.
Ebben a bejegyzésben nosztalgiázásra hívlak benneteket és idézzük fel együtt milyen értéktelen apróságokat gyűjtöttünk gyerekkorunkban. Ha valami kimaradt volna, akkor a hozzászólás részben jelezzétek, hátha összejön annyi ötlet az emlékeitekből, hogy folytatást kaphasson ez a bejegyzés is :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1713819350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Szilvia Batta 2018.04.09. 11:12:45

Nekem sok dolog van és volt,ezek után pláne eszem ágában is eladni,de az a baj,hogy nálam a rokonság az aki anno adta mig gyerek voltam és volt hogy némely játékok használati tárgyak mig az ember gyerek veszik el, vagy szedik szét,illetve nem óvják meg nedvesséktől,kidobják,elégetik,stb.!
És ezért én mérges is vagyuk a rokonsára,távoli és közvetlen rokonságra gondolok,akik nem értékelik mások emlékeit,stb.,!
Továbbá az tervezem,hogy ha van olyan játék bárhol,vissza vásárolnám!

ToyaHSW 2018.04.09. 17:14:56

@Zsuzsanna Szilvia Batta: Vagyunk így egy páran, akik úgy kezdtük hogy a gyerekkorunk játékait akartuk összegyűjteni.

beebite 2018.04.10. 13:47:15

Elképesztő méretű radír gyűjteményem van a 80as évekből. Csomó helyet foglal, többször elhatároztam, hogy kihajítom, de valahogy sose sikerült megtenni. :)

ToyaHSW 2018.04.10. 22:54:43

@beebite: Nem is érdemes kidobni az ilyesmit :)

balázs73 2018.04.11. 22:50:05

A leeresztett Orfűi-tó kagylói, erdei patak gömbölyűre formált kavicsai, őszi falevelek, lehulló vadgesztenyék, tobozok, üres csigaházak. Nagyon sok gyerek gyűjtött a '80-as években kártyanaptárat, amit az iskolaudvaron csereberélgetni is lehetett. Ott voltak a nyugatot jelképező sörös, vagy kólás alumíniumdobozok. Tele volt velük a polc, fő beszerzési területük a helyi vásár, Balaton-parti kemping, Jugoszláv tengerpart. A pécsi belváros rehabilitációja alatt a padlásokról kíméletlen mennyiségű Pengő került "piacra" az iskolában egymás között mint valami hihetetlen vagyon, hiszen rá volt írva, hogy egybillió pengő, meg hasonlóan veszett érték. Van aki a szagos radírt gyűjtötte, más a Kockás, vagy Alfa lapokat (mint akkor én).

ToyaHSW 2018.04.12. 08:24:08

@balázs73: Köszi! Nagyszerű ötletek vannak a bejegyzésedben, amik nekem eszembe se jutottak.
süti beállítások módosítása