GABI építőjáték
2018. április 04. írta: ToyaHSW

GABI építőjáték

gabi1.JPG

A mai napon ismét egy igazi klasszikus régi játékkal szeretnélek benneteket egy kis múltidézésre csábítani. Ezúttal gyerekkorunk egyik klasszikusával, a hazai készítésű GABI építőjátékkal ismerkedünk majd.
A bemutatás előtt azonban kötelességem elmondani, hogy ez a régi műanyag építőjáték és a Thold családnak köszönhetően került a gyűjteménybe.

A GABI építőjáték lényegében nyugodtan nevezhető a magyar Duplonak. A készletben viszonylag nagy méretű elemek voltak megtalálhatóak, amelyek kapcsolódása teljesen hasonló volt a többi építőjátéknál használt megoldással.
A GABI-t előszeretettel vásárolták az óvodák, hiszen a nagy elemeknél nem fenyegetett a veszély, hogy a gyerekek lenyelik vagy elszórják azokat. Sajnos az építőjáték legnagyobb hátrányának is ez számított, hiszen nem lehetett belőle szép és részletgazdag dolgokat építeni.
Az elemek száma is erőteljesen korlátozott volt, így kereket vagy ferde tetőelemeket felesleges is keresnünk a készletben, hiszen csak kockák és téglatestekből állt a játék.
A gyerekeknek sok képzelőerőre volt szükségük, hogy az elképzeléseiket megvalósítsák a GABI segítségével, de ez legalább fejlesztette a kreativitást.

A GABI építőjáték több kiszerelésben létezett. A különböző dobozok természetesen számozást kaptak, így volt I, II és III számmal ellátott készlet is.
Ezekben általában mennyiségükben és méretükben tértek el az elemek.
A Triál forgalmazott egy GABI Special nevű készletet is, amiben valamivel vékonyabb elemek voltak megtalálhatóak és volt átlátszó építőkocka is a készletben. A GABI Special készletet könnyen felismerhetitek, mivel a dobozán egy helikopter van összerakva kockákból.

Természetesen a múzeumban ott lesz majd a GABI építőjáték is (remélem addigra sikerül majd egy dobozos változatra is szert tennem), ami mellé a gyerekkel is odaülhettek majd építeni valami szépet.
Amíg azonban ez nem valósul meg maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1813810294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása