Trafikos Civil teherautók
2018. március 21. írta: ToyaHSW

Trafikos Civil teherautók

cicilteher1.JPG

Folytatom a Bress Andrástól kapott régi trafikos játékok bemutatóját. Ezúttal néhány civil teherautót mutatok be nektek, amiből arra is következtethettek, hogy lesz majd egy katonai vonal is.
A legpontosabbnak nevezhető információ amit kaptam ezekről a játékokról, hogy ezek Szintai játékok. Tehát a néhány remek hazai kisiparos közül az egyiknek a termékei a ma bemutatásra kerülő teherautók.
Mint láthatjátok a képeken nem kevés darabról van szó. Ezek között megtalálható a mentő, a billencs, a tartálykocsi, tartálypótkocsi, sőt még egy létrás autó is.

A kocsik keményebb műanyagból készültek és viszonylag szépen ki lettek dolgozva. A járművek minden esetben azonosak, összesen a felépítmény változik az egyes változatoknál.
A kocsik fülkéjén látható, hogy a festésre is figyeltek (igaz nem annyira), így a hűtőrácsot és a lámpákat is lefestették.
Az alváz itt is viszonylag részletesen kidolgozott, a kerekek műanyagból készültek, míg a tengelyek természetesen ezen az autókon is fémből vannak. Ügyeltek arra, hogy a teherautókra annyira jellemző dupla kereket megkapják a kisautók a hátsó tengelyeken.
A felépítmények mint említettem több féle változatban készültek. A mentőautó felépítménye egy zárt doboz, míg a tartálykocsié egy zárt tartály, ezeken a kocsikon a felépítmény fixen került kialakításra. A dömper és a létrás változat viszont mozgatható felépítménnyel készült. A dömper billenthető platóval, míg a létrás autó forgatható és kihúzható létrával készült.
A fotókon feltűnik két pótkocsi is, amelyeket a tartálykocsi után lehetett csatolni, így már egy komoly vontatmányunk lehetett.

A fotókon láthatjátok, hogy a színek területén elég szabadon gondolkodtak a gyártók. Összesen a fehér mentőautó az aminek a színei minden esetben változatlanok, de a többi esetben alkalmazták a kék, a piros, a rózsaszín, sárga, világoskék, zöld színeket is.
Valószínűleg a trafikokban még bőségesebb volt a választék, de azt hiszen az Andrástól kapott teherautók hűen visszaadják a kor trafikos játékainak arculatát.
Természetesen a múzeumban láthatjátok majd ezeket a különleges teherautókat is, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr113757282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehetetlen Dodó 2018.03.21. 17:00:01

Emlékszem egy pótkocsis ponyvás teherautóra is, lehet, hogy az majd a katonai sorozatban tűnik fel.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2018.03.22. 11:10:39

Ezek annyira vackok, hogy épeszű céllövöldés nem merte volna feltenni őket kétpálcásra, de... Szóval pont ettől zseniálisak! 8-)
süti beállítások módosítása