MG1000 Statégiai Űrjáték
2017. december 07. írta: ToyaHSW

MG1000 Statégiai Űrjáték

mg1000_1.JPG

Ezúttal egy 80-as évek második felében készült statégiai űrjátékot az MG1000-et szeretném bemutatni nektek. Mielőtt még nagyot csalódnátok elmondom, hogy egy társasjátékról van szó.
A Playteam játékához rendkívül szépen kidolgozott tábla tartozott, de négy emberre szükség volt a tökéletes élményhez.
A játék lényegében egy területfoglalásos dámajátékhoz volt hasonló, de ezt majd a szabályok ismertetésekor elmagyarázom részletesebben.

Akkor első lépésben a szabályok. Mind a négy játékosnak van egy-egy bázisa, ahol el kell helyeznie saját figuráit. Az egymás szemben lévő űrbázist birtokló játékosok alkotnak egy párt.
Minden játékos egyet léphet a táblán tetszőleges irányba, akár átlósan is. Ha ez a lépés úgy jön ki, hogy egy figurát át tud ugrani, akkor ha az ellenfél csapatának figuráját ugrotta át, akkor azt leszedi a tábláról.
A végső cél a tábla közepén található központi bázis részleges vagy teljes elfoglalása.

Mint a szabályokból is láthatjátok ez lényegében egy négy személyes dáma játékra hasonlít leginkább űrhajós környezetben.
Igazából a Playteam ezen játéka inkább egzotikusnak és különlegesnek nevezhető mint sikeresnek. Lényegében akkor érkezett, amikor a fiatalokat már inkább a kvarcjátékok és a 8 bites számítógépek hozták lázba.
Ennek ellenére persze sokan megvásárolták az űrhajós dobozzal csalogató társasjátékot.
Ezért is örülök, hogy Ábrahám Zsoltnak köszönhetően egy ilyen társasjáték is bekerült a gyűjteménybe.

Természetesen a felajánlott játék kiváló állapotban maradt meg. Az egyetlen aprócska hibája a tábla összefogató fülek közül az egyik törött, valamint mint a fotókon is láthatjátok két bábú hiányzik. Ha már lenne 3D-s nyomtatóm, akkor egyszerűbb lenne a pótlás, de valószínűleg a legyártás így is sikerül majd :)
Persze a letörött fül nem csorbítja majd a játékélményt, így nyugodtan kipróbálhatjátok ezt a játékot is a múzeumban.
Addig persze maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6213451391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.12.08. 01:35:58

Hű, a BOLYGÓ-ROMBOLÓ játékról tudsz esetleg valamit?

Star Wars koppintás volt ez is, mint a Novoplast-féle Csillagok háborúja, de a konkurencia adta ki: az az ÁSZ Budapest Kisszövetkezet Műanyag és Játék Szakcsoport, amelyik a Bumeráng-szigetet (Rizikó-koppintás...) meg a Harc Európáért című kultjátékot (Axis&Allies-koppintás...)

A Bolygó-romboló a Bumeráng-sziget szabályfüzetében volt megemlítve, és nekem rémlik, hogy mintha még játszottam is volna vele, de ma már beszerezhetetlen sajna...
:(

ToyaHSW 2017.12.10. 13:22:43

@-Szűcs Gyula-: Őszintén szólva próbáltam megnézni mire gondolhatsz, így abból indultam ki, hogy az ÁSZ játékoknak néztem utána a Board Game Geek weboldalon.
Ott az általad is említett Bumeráng Sziget, a Harc Európáért és a Végvári Viadalok játék szerepelt a cég neve alatt.

Hátha valaki más találkozott az általad említett játékkal és tud segíteni.
süti beállítások módosítása