Műanyag Forma1-es autó
2017. december 05. írta: ToyaHSW

Műanyag Forma1-es autó

ferraritrafik1.JPG

Ezúttal ismét egy hazai kisipar által előállított játékot szeretnék bemutatni nektek. Talán néhányan találkoztatok a játékkal vásárokban, majálisokon, trafikokban vagy vidéki búcsúkkal, de a többség számára valószínűleg ismeretlen lesz a kisautó.
Ahogy a címben is szerepel ezúttal egy Formula 1-es autó lesz a középpontban.
A fröccsöntéssel készült játékokkal mindig remekül elboldogult a hazai kisipar, így természetesnek számított hogy minden elképzelhető szegmenst igyekeztek lefedni.
Valószínűleg így készülhetett a Formula 1-es autó is. A kék színű autó több mint valószínű, hogy más színekben is gyártásba került és csak később kapta meg az éppen aktuális matricázást.
Így készülhetett kék színű kocsi Ferrari matricázással a klasszikus vörös helyett.
Hogy a dolog még egy kicsit értelmezhetetlenebb legyen hátul egy macskafej és egy kockás zászló látható a matricán, amit egyszerűen nem tudok mire vélni.

A kidolgozás a műanyag játékok kicsit elnagyolt szintjén van, de azért felismerhetően a járművön a részletek. Az oldaldobozok, a szívócső, az első szárny és a kipufogó is mind látható és értelmezhető. Az egyetlen probléma az aránytalanság, ami valószínűleg a hátsó szárny hiányának köszönhető.
Eredetileg a kocsiban valószínűleg egy sofőr is volt, akinek a feje látszódhatott ki az ülésből. Erre a utal a versenyzői pozícióban található furat. Úgy tűnik a versenyző azonban az idők során elvesztette valahol a fejét vagy csak eligazolt egy másik csapathoz.
A jármű alsó része nem került kidolgozásra, itt összesen a két bepattintható tengelynek a rögzítőjét láthatjuk.

A kisautó sajnos hiányosan került hozzám, mivel a versenyzőn kívül az első futómű is hiányzott. Szerencsére ezt sikerült pótolnom a tartalék alkatrészekből, így már ismét tökéletesen gurul a versenyző nélküli autó.
Örülök, hogy egy ilyen játék is van a gyűjteményben, így ezzel tovább bővült a 80-as évek hazai kisipara által gyártott járműveket bemutató rész.

Természetesen a múzeumban majd lehetőségetek lesz az autót kipróbálni és kézbe venni, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1313437145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása