Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.48.hét
2017. november 26. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.48.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a vasárnaponként jelentkező Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben minden héten igyekszem öt jó áron megszerezhető régi játékot a figyelmetekbe ajánlani.
Nincs ez másképp most sem. Ezúttal is sikerült öt klassz játékot találnom, amelyekre talán nektek is érdemes lecsapnotok.

 

f989_4_big.jpg

Lendkerekes Wartburg - Az egészen biztos, hogy ilyen lendkerekes Wartburg kisautó nem jön veletek szembe mindennap. Ahogy azt a formájából is kitalálhatjátok nem az NDK-ban gyártották a 353W-t, hanem az alsó részbe beütött számból kiindulva a Szovjetunióban készülhetett.
Tényleg ritkaság, ennek megfelelően az ár is egy kicsit magas, lévén 5999 Ft-ért vehetitek meg.

59cfd741147f9-artista-figurak-trafikaru.jpg

Átfordulós játékok - A 70-es években szinte minden trafikban megvásárolhatóak voltak a rugós átfordulós figurák. A játék úgy működött, hogy az alsó részen található gombok megnyomására a két tartó elmozdult, ami így megfeszítette a gumit és a figura körbe fordult.
Az átfordulós játékokon általában csak a figura változott. Ezúttal tényleg kedvező áron juthattok hozzá a játékhoz, aminek darabja 1700 Ft.

5a0b001606404-retro-sport-kartya-jatekkartya-1950-es-evekbol-nagyon-ritka.jpg

Sport kvartett - Ez egy tényleg nagyon ritka kártya. Nem is nagyon szoktam ajánlani vásárlásra hiányos játékokat, de most kivételt teszek.
A gyönyörűen megrajzolt kvartett kártya a sport köré lett felépítve. Persze néhány sor nem teljesen komplett már, de ennek ellenére minden gyűjtemény dísze lehet ez a különlegesség.

UPDATE: káBellnek köszönhetően egy másik kártya is akadt hirtelen. Jelenleg olcsóbb és komplett is a pakli, így talán erre érdemesebb beneveznetek. Itt licitálhattok a kártyára.

7a89_1_big.jpg

Metalbox Tivoli - Bár az eladó téves flippernek írja a játék, ez bizony egy igazi trafikos Tivoli, amit a Metalbox készített. Indiános minta, szépen megmaradt műanyag elemek, sőt még a tábla emelő is megvan alul.
Ennek fényében talán érdemes 500 Ft-ot rászánnotok a vásárlásra.

3a89_7_big.jpg

Óraműves úthenger - Ez a játék sem mai darab már. Ez mind a formájából, mind pedig az úthenger állapotából felmérhető.
Ennek ellenére igazi gyűjteményi darab ez a lemezből készült, óraműves szerkezettel ellátott játék. Bár a kulcsa már nincs meg, de biztosan találtok otthon megfelelő kulcsot a felhúzáshoz.
Jelenleg 4200 Ft-os licittel lehettek nyerők.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

ChicMe.com INT

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7713391817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

káBell 2017.11.27. 01:22:19

A kártyából van fent egy hiánytalan pakli is.

ToyaHSW 2017.11.27. 13:01:12

@káBell: Hol? Esküszöm én nem találom.

ToyaHSW 2017.11.27. 13:33:31

@káBell: Köszi! Berakom az ajánlóba ezt is, mert jelenleg még valóban olcsóbb.
süti beállítások módosítása