Ügyes nyuszi! társasjáték
2017. november 09. írta: ToyaHSW

Ügyes nyuszi! társasjáték

ugyesnyuszi1.JPG

Ezúttal ismét egy társasjátékot mutatok be nektek, amit a Thold családtól kaptam. Ezúttal a Noventa által gyártott Ügyes nyuszi! játékkal ismerkedhettek meg.
Ez nem annyira régi játék mint amit az utóbbi időben megszokhattatok, de mivel szerintem kifejezetten érdekes és különleges játékról van szó, így mindenképpen a bemutatás mellett döntöttem.

Mit is kell tudni az Ügyes nyuszi! társasjátékról! Ez első sorban ügyességi játék, ami leginkább az én gyerekkorom türelemjátékaihoz hasonlítható.
A dobozon két Looney Tunes figura és egy vakond látható, ami elég hangulatossá teszik külsőleg a játékot.
A játéktéren, ami szintén remek grafikával van ellátva, nagyobb és kisebb lyukak vannak kialakítva. A nagyobbakba egy-egy műanyag répát kell elhelyeznünk - kivéve a vakondtúrások, amelyeket üresen kell hagynunk.
Ha ezzel megvagyunk, akkor a tárolórekeszben már csak egy pörgettyű marad. A feladat viszonylag egyszerű, a pörgettyűt meg kell forgatnunk, majd úgy döntögetnünk a táblát, hogy egy répa melletti apró furatba essen bele.
Ha sikerrel járunk a megnyert répát ki kell húznunk és magunk elé helyezni, ha a pörgettyűnk megáll vagy vakondtúrásba esik, akkor a másik játékos következik.

A nem túl bonyolult játékot az 5-12 éves korosztálynak szánták, de szerintem igazi családi játék. Bár a játékosok számát is 4 főben határozták meg, de meglátásom szerint akár 6 gyerek is nyugodtan játszhat vele.
Igazi party játék volt, amit születésnapokon, családi összejöveteleken is érdemes volt elővenni. Vicces és szórakoztató volt a játékmenet, különösen amikor már kevés répa volt megtalálható a mezőn.

Természetesen a múzeumban ezt a játékot is kipróbálhatjátok majd élőben, de addig maradnak a megszokott fotók.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3813217799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jé Ügynök 2017.11.10. 12:25:52

Évekig kerestem ezt a játékot, nyomát sem találtam, mintha nem is létezett volna.
Unokatestvéremmel rengeteget játszottunk vele annak idején! Köszi!

ToyaHSW 2017.11.10. 22:46:12

@Jé Ügynök: Nem engem illet a köszönet!
süti beállítások módosítása