Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.38.hét
2017. szeptember 17. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.38.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben ezúttal is jó áron megszerezhető ritka játékokat gyűjtöttem nektek csokorba,
Ezen a héten a megszokottól egy kicsit több hazai játék került be a rovatba, de ezt gondolom nem különösebben bánjátok Ti sem.

cc69_1_big.jpg

Lemezárugyár Varázs-Gömb - Ez egy olyan játék, amivel már több ajánlóban is találkozhattatok az oldalon, sőt már külön bejegyzést is szenteltem ennek a játéknak.
Ezúttal egy eredeti dobozos darab került fel a legnagyobb hazai aukciós oldalra, ami valószínűleg jó áron talál majd új gazdára. A kikiáltási ár 1 Ft, így érdemes figyelmet szentelnetek az aukcióra.

cc69_2_big.jpg

Bognár bűvös golyó - Egy egész bejegyzést olvashattatok erről a szerintem kiváló hazai fejlesztésű logikai játékról, ami sajnos a Bűvös kocka miatt sokkal kevesebb rivaldafényt kapott mint érdemelt volna.
Szerencsére a gyűjtők becsülik a játékot, így nyugodt szívvel ajánlom figyelmetekbe ezt a különlegesen szép állapotban megmaradt darabot. 1000 Ft-ért tényleg ajándék!

8b69_1_big.jpg

Szovjet elemes kisautó - Egy igazán különleges darab, amit szeretnék ezúttal a figyelmetekbe ajánlani. Az elemes játékautó az előre meghatározott úton tudott haladni, amit a kerekek elfordításával tudtatok meghatározni.
Ennek köszönhetően általában vagy egyenesen, vagy körbe-körbe száguldozhatott a lakásban. Nem kell ecsetelnem, hogy mennyire szép állapotban van. A lámpák világítanak és üzemel és csak az egyik érintkezője hiányzik, ami könnyen pótolható.
A licit 5000 Ft-ról indul.

7b69_1_big.jpg

Corvette elemes autóverseny - Ehhez hasonló játékot már mutattam be nektek az oldalon, igaz az az eredeti TOMY Racing Cockpit volt.
Mind minden sikeres játékot, a TOMY klasszikusát is elérte a másolási hullám a maga idejében, így készült a most bemutatásra kerülő Corvette cockpit is. Kicsit kopott a játék, de pozitívum, hogy még működik.
Az induló ár 1 Ft!

bc69_1_big.jpg

Focis türelemjáték - Ebből az apró játékból számtalan változat készült az évek alatt. Igazság szerint ez egy kicsit öregebb mint amit megszokhattatok az oldalon, lévén megtalálható rajta a D.R.G.M. rövidítés is.
Ez pedig a Deutsches Reichs-Gebrauchsmuster, vagyis a Német Birodalmi Szabványmintát jelenti magyarul. Ebből könnyen kitalálhatjátok, hogy egy 1891 és 1945 között készült játékról van szó, aminek licitje 1 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr912872218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása