Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.26.hét
2017. június 25. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.26.hét

Természetesen ezen a héten is igyekeztem nektek néhány klassz régi játékot összegyűjteni, amelyekkel érdemes a gyűjteményeteket gazdagítani.
Ezen a héten a társasjátékok, a lemezjátékok kerültek teljesen véletlenül a középpontba.
Vágjunk is rögtön a közepébe!

cb49_3_big.jpg

Budapesti Séták kártya - Egy klasszikus kártya, amit több korosztály is kipróbálhatott. Ez a 70-es, 80-as évek épületeit is tartalmazó változat, ami viszonylag szép állapotban maradt meg.
Az ár 2000 Ft-ról indul, ami egyáltalán nem veszélyes.

b649_1_big.jpg

Business Club társasjáték - A 80-as évek második felére már kicsit felgyorsult és pénz központúbb lett a világ, ami a játékgyártókat is arra sarkalta, hogy a Gazdálkodj okosan után is fejlesszenek.
Így született az Ecopoly vagy a most eladásra kínált Business Club. A vállalkozók világába kalauzoló társas nem volt akkoriban nagy siker, talán ennek is köszönhető a hiánytalan példány, amiért most 3200 Ft-os licittel szállhattok harcba.

0c49_3_big.jpg

Görkorcsolyás Eszkimók - Egy Lemezárugyárban készített ritkaságot is szeretnék a gyűjtők figyelmébe ajánlani. A Görcsolyázó eszkimók játék óraműves szerkezettel rendelkezett és rendkívül egyszerűen működött.
A lemezjáték tényleg kiváló állapotban, eredeti kulccsal és ami még fontosabb eredeti dobozzal várja új gazdáját.

8b49_5_big.jpg

ITES Jeep - Ez az autó bennem is kellemes emlékeket ébreszt, hiszen nekem is volt egy hasonló gyerekkoromban homokszínűben.
A lemezből készült autókat a 60-as és 80-as évek között gyártott a cseh cég, így ennek megfelelően viszonylag kevés az épségben maradt példány. Ezúttal egy ilyet ajánlok nektek, felhúzó kulccsal, néhány apróbb kopással, 2990 Ft-os kikiáltási áron.

4b49_2_big.jpg

Játéktelefon - Ha játéktelefon, akkor a szocialista blokkban a Mehanotehnika neve cseng ismerősen mindenki számára. A modern telefonok mellett a Jugoszláv gyárban készültek retro hangulatú játéktelefonok is.
Ezúttal egy ilyen párt ajánlok a figyelmetekbe, amit még egy kicsit szerelgetni kell. Az egyik készüléken a hangszóró vezetéke szakadt és a tölcsér is leesett, valamint a két készüléket összekötő kábel is hiányzik.
Egy ügyes gyűjtő számára ezek csak apróságok és rááldoz talán egy kevés pénzt és megmenti a játékot. Szerintem 2500 Ft-ért el lehet majd hozni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr412619569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása